Οι Pink Floyd ένωσαν τις φωνές τους για την Γάζα

pink-floyd
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος κατήγγειλαν το Ισραήλ για παράνομη σύλληψη ακτιβιστριών.

Πάνε έντεκα χρόνια από την τελευταία συναυλία των Pink Floyd στα πλαίσια του Live 8 στο Λονδίνο, αλλά τα εναπομείναντα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος ένωσαν τις φωνές τους υπέρ των συλληφθέντων ακτιβιστριών του «Πλοίου των Γυναικών για την Γάζα».

Πρόκειται για μια ομάδα ακτιβιστριών η οποία απέπλευσε από την Βαρκελώνη για να σπάσει την «πολιορκία της Γάζας» από το Ισραήλ. Μετά από επέμβαση του ισραηλινού ναυτικού, οι ακτιβίστριες και το πλήρωμα του πλοίου έχουν τεθεί υπό κράτηση, αλλά αναμένεται να απελαθούν σύντομα.

Οι David Gilmour, Nick Mason και Roger Waters ανάρτησαν ένα μήνυμα συμπαράστασης στον λογαριασμό τους στο Facebook για τις ακτιβίστριες, κατηγορώντας παράλληλα τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ για παράνομη σύλληψη και κράτηση σε διεθνή ύδατα. Η ομάδα του «Πλοίου των Γυναικών για την Γάζα» δήλωσε ότι αναμένει την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, χάρη στη συμπαράσταση και δημοσιότητα που πήρε το θέμα λόγω του μηνύματος των Pink Floyd.

Το 2008 κυκλοφόρησε το "The Endless River", ο τελευταίος δίσκος των Pink Floyd με νέο υλικό.

Ο μπασίστας του βρετανικού συγκροτήματος Roger Waters είναι γνωστός για την στήριξη τους προς τον Παλαιστινιακό λαό. Το 2005 και μετά από ταξίδι στο Ισραήλ, ξεκίνησε μια εκστρατεία για την Παλαιστίνη, ενώ έχει απευθύνει κάλεσμα για πολιτιστικό και οικονομικό μποϋκοτάζ της χώρας.

Πέραν από την πολιτική, οι Pink Floyd θα κυκλοφορήσουν ένα κολοσσιαίο box set στις 11 Νοεμβρίου με 27 CD και DVD/Blu-ray, με τίτλο «The Early Years 1965-1972». Στη συλλογή θα περιλαμβάνονται πάρα πολλά ακυκλοφόρητα και σπάνια τραγούδια από αυτή την περίοδο από την εποχή που τραγουδιστής τους ήταν ο Syd Barrett.