Επιδόρπιο στο πρωινό; Έτσι προστάζουν οι νέες τάσεις

keik-sokolatas

Λίγο κέικ σοκολάτας στο πρωινό θα αποτελέσει νέα διατροφική τάση

ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Το σοκολατένιο επιδόρπιο αρχίζει να μπαίνει στο πρωινό μας από το 2017 και μάλιστα θα έχει και οφέλη.

Οι λάτρεις της σοκολάτας και των επιδορπίων γενικότερα πρόκειται να διαβάσετε πολύ καλά νέα: μια φέτα σοκολατένιου κέικ στο πρωινό θα είναι πλήρως αποδεκτή την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με κορυφαία food expert.

To 2017, τα σοκολατένια κέικ ειδικά, θα ξεπηδούν ολοένα και περισσότερο μέσα από τα μενού ως amuse-bouche (ορεκτικό σε μια μπουκιά προς τέρψη του ουρανίσκου), τουλάχιστον σύμφωνα με την Liz Moskow, διευθύντρια γαστρονομίας στη διαφημιστική εταιρία Sterling-Rice Group.

Η Moskow, η εταιρία της οποίας δημιουργεί διαφημιστικές καμπάνιες για μεγάλα διατροφικά brand, ανέφερε επίσης ότι τα εστιατόρια που σερβίρουν brunch και πρωινό, σύντομα θα παρουσιάσουν και μενού επιδορπίων.

Το κακάο κάνει καλό, αρκεί να μη συνδυάζεται με πολλή ζάχαρη και λιπαρά

Δυο πρόσφατες μελέτες, άλλωστε, έχουν ήδη τονίσει τα οφέλη του κακάο, κάτι που σε συνδυασμό με την επιθυμία όλων να τρώνε γλυκό με κάθε δικαιολογία, συμβάλλει στη δημιουργία της φόρμουλας για μια νέα διατροφική τάση.

Η κατανάλωση σοκολάτας τακτικά συνδέεται με τη γνωστική λειτουργία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal Appetite νωρίτερα φέτος. Ξεχωριστή μελέτη, από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, έδειξε ότι η κατανάλωση επιδορπίου στο πρωινό, μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους, καθώς μειώνει τις λιγούρες.

Τα οφέλη του κακάο, όμως, μπορούν εύκολα να μειωθούν, αν το επιδόρπιό μας περιέχει πολλή ζάχαρη και κακάο, που σημαίνει ότι και πάλι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς, η σοκολάτα που είναι πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη, θεωρείται ανθυγιεινή επιλογή.