Η Cooking Vinyl γιορτάζει τα 30 χρόνια της με επετειακή συλλογή και συναυλίες

cooking-vinyl
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

H εταιρεία «στεγάζει» μεταξύ άλλων ονόματα όπως Prodigy, Marilyn Manson, Billy Bragg, Amanda Palmer και HiM.

Η βρετανική ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Cooking Vinyl έχει τα 30ά γενέθλια της φέτος και σκοπεύει να το γιορτάσει με μια σειρά συναυλιών και την κυκλοφορία μας συλλογής. Το πάρτι της Cooking Vinyl θα ξεκινήσει στις 5 Δεκεμβρίου στο Λέξινγκτον του Λονδίνου, όπου θα εμφανιστούν οι Turin Breaks, Teddy Thompson, Alison Moyet. Την επόμενη μέρα θα παίξουν οι Lewis Watson, Jon McClure (των Reverend And The Makers) και ο Billy Lunn (The Subways). Οι εορταστικές συναυλίες ολοκληρώνονται στις 7 Δεκεμβρίου με τον Billy Bragg, τον Itch (The King Blues) και ο John Wheeler (Hayseed Dixies).

Η εορταστική συλλογή της Cooking Vinyl θα κυκλοφορήσει σε 4 CD και 7 βινύλια και θα περιλαμβάνει 70 τραγούδια από την 30χρονη ιστορία της εταιρείας. Στη συλλογή θα υπάρχουν παλιά και πρόσφατα τραγούδια από τεράστιους καλλιτέχνες, όπως οι Prodigy, ο Marilyn Manson, ο Richard Ashcroft, οι James και ο Billy Bragg.

Oι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, James

Η Cooking Vinyl ξεκίνησε στο Άκτον του Λονδίνου το 1986, από τον πρώην διοργανωτή συναυλιών Martin Goldschmidt και τον υπεύθυνο διανομής Pete Lawrence. Η εταιρεία πλέον έχει επεκταθεί στην Αμερική και την Αυστραλία. Αυτό που ξεχωρίζει την Cooking Vinyl από άλλες εταιρείες είναι οι συμφωνίες που συνάπτει με τους καλλιτέχνες της, οι οποίοι διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου τους. Η Cooking Vinyl ήταν και από τις πρώτες δισκογραφικές εταιρείες που αναγνώρισαν την αξία των mp3 και downloads.