The Smiths: Αρνητικός στο ενδεχόμενο επανένωσης ο Johnny Marr

Johnny-marr Christopher Thomond
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

«Δεν θα μέναμε ποτέ μαζί 30-40 χρόνια, δεν ήμασταν U2 ή REM», δήλωσε ο κιθαρίστας.

Ο κιθαρίστας των Smiths, Johnny Marr, δεν έχει καμία διάθεση για επανένωση του συγκροτήματος, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη, στα πλαίσια της κυκλοφορίας της νέας αυτοβιογραφίας του “Set The Boy Free”.

Ο Marr συναντήθηκε με τον Morrissey σε μια παμπ έξω από το Μάντσεστερ τον Σεπτέμβριο του 2008, μετά από περίπου δέκα χρόνια. Ο ίδιος ήταν χαρούμενος που κατάφεραν να βρεθούν μετά από τόσο καιρό και αντάλλαξαν νέα. «Στη συνέχεια η κουβέντα μας έγινε πιο σοβαρή. Ο Morrissey άρχισε να λέει για το πώς ο κόσμος εκλάμβανε τη σχέση μας και για το ότι ο ένας όριζε τον άλλο στις περισσότερες πτυχές της επαγγελματικής μας ζωής. Εκτίμησα που το ανέφερε, γιατί ήταν η πραγματικότητα», δήλωσε στο Radio 4 o Marr.

«Τα ποτά συνέχισαν να έρχονται και μιλάγαμε για ώρες. Κουβεντιάσαμε, όπως κάναμε πάντα, για τους δίσκους που αγαπούσαμε και τελικά προχωρήσαμε και στο κυρίως θέμα, τις φήμες δηλαδή που για χρόνια κυκλοφορούσαν φήμες ότι οι Smiths θα επανενωθούν σύντομα, και που δεν ήταν πραγματικές», εξηγεί ο κιθαρίστας, συμπληρώνοντας ότι ποτέ δεν συζήτησε καμία σχετική πρόταση επανένωσης. Σημειωτέον, το 2009 ο Marr δήλωσε ότι τους είχαν προσφέρει 50 εκατομμύρια δολάρια για «τρεις ή πέντε συναυλίες».

Ούτε ο Morrissey ενδιαφέρεται για μια επανένωση των Smiths.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, φήμες κυκλοφορούν κατά καιρούς γιατί οι φανς του συγκροτήματος δεν θέλουν να αποδεχτούν την διάλυση των Smiths. «Ξέρεις, ποτέ δεν θα μέναμε μαζί για 30-40 χρόνια. Δεν ήμασταν οι REM, δεν ήμασταν οι U2. Είχαμε 70 τραγούδια στην άκρη και όλο αυτό ήταν αρκετό». Δυστυχώς για τους φανς των Smiths, ούτε ο Morrissey φαίνεται ιδιαίτερα ζεστός στο ενδεχόμενο μιας επανένωσης, έχοντας εκφραστεί επανειλημμένως περιφρονητικά προς τον ντράμερ Mike Joyce και τον μπασίστα Andy Rourke. Το 2006 είχε δηλώσει ότι μια επανένωση δεν είχε νόημα γιατί, αφενός δεν ήταν φίλοι μεταξύ τους και αφετέρου, γιατί η αίγλη του παρελθόντος δεν τον συγκινεί.