Νέο ντοκιμαντέρ των Eagles of Death Metal για την τραγωδία στο Bataclan

eagles-of-death-metal
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το “Eagles of Death Metal: Nos Amis (Our Friends)” εξετάζει τα γεγονότα πριν και μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Οι Eagles of Death Metal ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν ένα νέο ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα πριν και μετά την τρομοκρατική επίθεση που έγινε πέρσι τον Νοέμβριο κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στο Bataclan του Παρισιού.

Στις 13 Νοεμβρίου, τρομοκράτες του αποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους» εξαπέλυσαν έξι συντονισμένες επιθέσεις στο Παρίσι. Ένας από τους στόχους των τρομοκρατών ήταν το Bataclan, όπου το αμερικάνικο συγκρότημα έδινε συναυλία εκείνη την βραδιά. Εκεί έχασαν τη ζωή τους 89 άτομα, με 130 θύματα συνολικά σε όλες τις επιθέσεις.

Όπως αναφέρει το Pitchfork στο δημοσίευμά του, το ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται “Eagles of Death Metal: Nos Amis (Our Friends)” θα προβληθεί στο HBO και η σκηνοθεσία είναι του Colin Hans (γιου του Tom Hanks). Το ντοκιμαντέρ εξετάζει την φιλία του τραγουδιστή των EODM Jesse Hughes με τον Josh Homme των Queens of the Stone Age, καθώς και τη σχέση των Eagles of Death Metal με τους οπαδούς τους.

Oι Eagles of Death Metal, η μπάντα που επιβίωσε της αιματηρής επίθεσης στο Bataclan στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου 2015

Στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης, ο Hughes είχε προβεί σε αμφιλεγόμενες δηλώσεις αναφορικά με την οπλοκατοχή και τα επίπεδα ασφάλειας στην Γαλλία, κατηγορώντας μάλιστα μέλη της ασφάλειας του Bataclan ότι είχαν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι δηλώσεις του Hughes προκάλεσαν σάλο, με οπαδούς του συγκροτήματος να εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τις συντηρητικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις του. Ως αποτέλεσμα των δηλώσεων, οι διοργανωτές δυο φεστιβάλ στην Γαλλία – Cabaret Vert και Rock en Seine – ακύρωσαν τις εμφανίσεις των Eagles of Death Metal.