«Ανακαλύπτοντας το παρελθόν»: Τοπίο και Νεκρή φύση

anakaluptontas-to-parelthon

S.Meyer, oil on canvas, 50x70cm

ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η MaLou Art Consulting and Gallery παρουσιάζει μια σειρά ομαδικών εκθέσεων, ξεκινώντας με την έκθεση «Τοπίο και νεκρή φύση», όπου θα παρουσιαστούν επιλεγμένα έργα Ευρωπαίων, Ρώσων και Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ού αιώνα.

Η αρχή του 20ού αιώνα χαρακτηρίζεται από την αναζήτηση νέων τρόπων θέασης του κόσμου και από ριζοσπαστικές καινοτομίες στην τέχνη, μια άνευ προηγουμένου άνθηση της εικαστικής τέχνης στην Ευρώπη και τη δημιουργία των σημαντικότερων κινημάτων μοντέρνας τέχνης (Κυβισμός, Φωβισμός, Φουτουρισμός, Εξπρεσιονισμός, Σουπρεματισμός, Σουρεαλισμός κ.ά.). Το χρώμα δεν χρησιμοποιείται μόνο για να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα, αλλά και για να εκφράσει μια αναζήτηση που ενσωματώνει ελευθερία διατύπωσης απόψεων, προσωπικές ιδέες  και νόημα. Η αναζήτηση της αλήθειας και το πως αυτή καθρεφτίζεται στην ψυχή και την τέχνη του αποτελεί μέρος της «πραγματικότητας» του καλλιτέχνη.

A.Efstathiadis, Sculpture 4 and 5, forged steel

Τα τοπία και η νεκρά φύση του 20ου αιώνα εκφράζουν περισσότερο την κατάσταση της ψυχής του καλλιτέχνη από ό,τι το τοπίο που είναι ζώγραφισμένο στον πίνακα, ο καλλιτέχνης πλάθει την πραγματικότητα και μορφοποιεί τα δικά του ατομικά οράματα. Ίσως τα λόγια του Paul Klee συνοψίζουν τον πυρήνα της τέχνης του 20ου αιώνα «να μην αποδίδουμε το ορατό, αλλά να κάνουμε ορατό ό,τι δεν είναι».

A.Krystallis,Boats,oil on canvas,35x47cm

Στην έκθεση παρουσίαζονται έργα γνώστων και άγνωστων Ελλήνων, Ρώσων και Ευρωπέων ζωγράφων όπως Δημήτρης Λίτσας, Doris, Κρυστάλλης, Πέτρος Μακρής, V. Matveev,  D.Salov, Molorodov, B.Jankens, S.Meyer κ.α.

Αξίζει να αναφερθεί ξεχωριστά οτι στην έκθεση θα παρουσιαστούν το αριστούργημα της ρωσικής πρωτοποριας «Κοσαρ» του Καζιμίρ Μαλέβτς απο την συλλογή του Αλέκου Ευσταθιάδη και τα γλυπτά του Αλέκου Ευστατιάδη.

Dimitris Litsas,Still life with pomerades,oil on hardboard,43x53cm

Info
Εγκαίνια: 10 Νοεμβρίου 2016, 20.00- 23.00
Διάρκεια: 10 Νοεμβρίου- 30 Δεκεμβρίου 2016
Ώρες λειτουργίας : Τρ., Πέμ., Παρ. 11.00-14.00, 18.00-21.00
Δευτέρα, Τετάρτη με ραντεβού
Σαββατο 11.00- 15.00,  Κυριακή κλειστά

MaLou Art Consulting & Gallery
Ξενία 5, Πλατεία Μαβίλη, Αθήνα
Τηλ. 216 7004056
Ε: [email protected]