O Michael Stipe κατηγορεί τα ΜΜΕ και το SNL για την εκλογή του Τραμπ

rem
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Και ο Johnny Marr των Smiths έχει μια «καλή εναλλακτική πρόταση» για πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ δυσαρέστησε πολλούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και τον τραγουδιστή των REM, Michael Stipe. Λίγο πριν τις εκλογές ο Stipe είχε δώσει συνέντευξη σε ραδιοφωνική εκπομπή του WYNC, όπου είχε κατηγορήσει τα MME για την άνοδο του Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο Stipe ονόμασε τη θρυλική κωμική εκπομπή σκετς Saturday Night Live και τον Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος είχε υποδυθεί τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο. «Πώς νιώθεις να παίζεις αυτόν τον χαρακτήρα; Είναι σάτιρα, η οποία έχει γίνει εξαιρετικά, αλλά ακόμα δίνει ώθηση [στον Τραμπ]. O Warhol είχε πει ότι δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα. Πως δημιουργήσαμε αυτό το τέρας;» αναρωτήθηκε ο Stipe στην συνέντευξη του.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν ως Ντόναλντ Τραμπ

Ο Μπάλντουιν από πλευρά του απάντησε ότι αρχικά είχε ενδοιασμούς για τον ρόλο του Τραμπ, αφού δεν τον είχε καθόλου σε εκτίμηση, κάτι το οποίο θεωρεί απαραίτητο για να γίνει σωστά η σάτιρα. Στη συνέχεια όμως εξήγησε ότι ο κόσμος τον έχει αγκαλιάσει για το γέλιο που τους έλειπε τόσο καιρό και προσέφερε με την ερμηνεία του.

Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο εδώ.

O κιθαρίστας των Smiths, Johnny Marr

Ο Johnny Marr από την άλλη είχε μια πιο σαρκαστική αντίδραση στην εκλογή του Τραμπ και πρότεινε μέσω Twitter μια «καλή εναλλακτική»: ένα «οποιοδήποτε λογικό δωδεκάχρονο παιδί». Σε αντίθεση με τον Morrissey, ο κιθαρίστας των Smiths είχε εναντιωθεί στο Brexit και τον αρχηγό του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP Nigel Farage. Ο Marr είχε κατηγορήσει μάλιστα και τον πρώην αρχηγό των Συντηρητικών και πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας David Cameron για απάνθρωπη μεταχείριση των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, ενώ του «απαγόρευσε» να έχει τους Smiths ως υποτιθέμενο αγαπημένο συγκρότημα.