Το σχόλιο του συγγραφέα του “Game of Thrones” για τις αμερικάνικες εκλογές

george-rr-martin
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν εξανίσταται: «Έρχεται χειμώνας, σας το είπα!».

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με πολλούς να εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο συγγραφέας της σειράς Game of Thrones, Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν δημοσίευσε τις πρώτες σκέψεις στο απαρχαιωμένο LiveJournal του, με τίτλο “President Pussygrabber”, όπου εξέφρασε την έκπληξη και την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν πώς νιώθω αυτό το πρωί. Η Αμερική μίλησε. Πραγματικά πίστεψα ότι μπορούσαμε καλύτερα από αυτό. Μάλλον όχι. Ο Τραμπ ήταν ο υποψήφιος με τα λιγότερα προσόντα που έχει προτείνει ποτέ ένα μεγάλο κόμμα για την προεδρία», αναφέρει ο Μάρτιν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα φέρει βαρύ χειμώνα, σύμφωνα με τον Μάρτιν.

Το μέλλον, συνεχίζει ο συγγραφέας, προβλέπεται δυσοίωνο, αφού «τον ερχόμενο Ιανουάριο θα γίνει ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία της Αμερικής και ένας επικίνδυνα ασταθής παράγοντας στην παγκόσμια σκηνή. Και οι αποδεκατισμένοι Δημοκρατικοί, μειοψηφία τόσο στη Βουλή, όσο στη Γερουσία, δεν έχουν τη δύναμη να τον εμποδίσουν. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τα προβλήματα μας θα γίνουν πολύ πολύ χειρότερα». Ως άλλος Τζον Σνόου, ο Μάρτιν καταλήγει ότι «ο χειμώνας έρχεται. Σας το είπα».