Είδαμε τους Moderat κι εκστασιαστήκαμε

fuzz-live-music-club Fuzz Live Music Club
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ένα show που εντυπωσίασε, με τους τρεις Βερολινέζους να κάνουν τους πάντες να χτυπιούνται ασταμάτητα, προσέφεραν οι Moderat επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες μας.

Το Σάββατο 12/11, το Gazi Music Hall ήταν ασφυκτικά γεμάτο, τόσο που φυσικά δεν έλειψαν οι λιποθυμίες και το ποδοπάτημα. Όταν εμφανίστηκαν οι Moderat μέσα από καπνούς, οι αλλαλαγμοί προκάλεσαν έναν μικρό σεισμό. Θα ήταν ο πρώτος από τους πολλούς που οφειλόταν όμως στην απίστευτη ένταση της μουσικής τους. Ο ήχος ήταν τέλειος, και το videowall πρόβαλλε δυστοπικές εικόνες που συνδυάζονταν άψογα με τη μουσική τους. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και για το σώμα και για τα μάτια, που είναι δύσκολο να περιγραφεί για αυτούς που δεν ήταν εκεί.

Οι Moderat χάρισαν κομμάτια από όλη τη δισκογραφία τους, ενώ αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποιες στιγμές, αυτές είναι το “Reminder”, το “Les Grandes Marches” και το “Ghostmother”, ενώ φυσικά το “The Bad Kingdom” ήταν από τις πιο ζεστές και όμορφες στιγμές της βραδιάς. To techno και το ηλεκτρονικό σφυροκόπημα εναλλασσόταν με τις ήρεμες, μελαγχολικές στιγμές, πάντα με την υπέροχη φωνή του Sascha Ring.

Facebook Page / Moderat

Από παλαιότερη εμφάνιση των Moderat στο Λουξεμβούργο.

Σκοτάδι και φως, ένταση και συγκίνηση, εικόνες ασπρόμαυρες που αργότερα έγιναν πολύχρωμες και θύμιζαν καλειδοσκόπιο, όλα μαζί έφτιαξαν ένα δυνατό μίγμα που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Λίγο πριν το encore, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε λίγη solo δουλειά του Gernot Bronsert και του Sebastian Szary ή αλλιώς Modeselektor. Λίγο πριν τις 12 οι Moderat ολοκλήρωσαν το set τους, αφήνοντας τους πάντες εκστασιασμένους.

Κάτι μας λέει ότι το κοινό βρήκε ένα νέο αγαπημένο συγκρότημα για συναυλίες, μιας και τέτοια αποθέωση σε μπάντα είχαμε καιρό να δούμε. Ελπίζουμε να τους ξαναδούμε πολύ σύντομα από τα μέρη μας. 

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ