Αντίο για πάντα αγαπημένο Walkman

antio-gia-panta-agapimeno-walkman

ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

«Έτρωγε» τις κασέτες και πρόσφερε κακή ποιότητα ήχου. Αλλά μας άρεσε! Ο λόγος για το Walkman, μια από τις πιο επιτυχημένες συσκευές όλων των εποχών, που έγραψε ιστορία στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

«Έτρωγε» τις κασέτες και πρόσφερε κακή ποιότητα ήχου. Αλλά μας άρεσε! Ο λόγος για το Walkman, μια από τις πιο επιτυχημένες συσκευές όλων των εποχών, που έγραψε ιστορία στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ήταν ο πρώτος φθηνός και εύκολος τρόπος με τον οποίο μπορούσε κανείς να ακούσει μουσική σε φορητή συσκευή.

Η Sony, εταιρεία παραγωγής του διάσημου φορητού κασετόφωνου που είχε πετύχει μέχρι σήμερα περίπου 200 εκατομμύρια πωλήσεις, ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή του και μας βύθισε σε βαρύ... πένθος. Πένθος που μοιάζει μ’ εκείνο που συνόδευσε την αντικατάσταση του βινυλίου από τις κασέτες. Ένα ακόμη κομμάτι της μουσικής τεχνολογίας που κάποτε θεωρούνταν μεγάλο hit, χάνει την αίγλη του και στη συγκεκριμένη περίπτωση, «πεθαίνει» οριστικά.

Μετά από 30 χρόνια παραγωγής, η Sony ανακοίνωσε ότι η τελευταία παρτίδα αποστάλθηκε στους εμπόρους λιανικής τον περασμένο Απρίλιο και δε θα υπάρξει επόμενη, καθώς η ζήτησή του έχει μειωθεί, λόγω της επέλασης της ψηφιακής τεχνολογίας. Μετά την απόσυρση του Walkman από την αμερικανική και την ευρωπαϊκή αγορά, η συσκευή θα εξαφανιστεί και από τα ιαπωνικά καταστήματα όταν εξαντληθεί το στοκ.

Το πρώτο Walkman εμφανίστηκε στην αγορά το 1979, αρχικά στην Ιαπωνία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Πάντως η εταιρεία θα συνεχίσει την παραγωγή CD και MD Walkmans.