«Ανεπιθύμητοι» οι Eagles of Death Metal στο Bataclan

eagles-of-death-metal Eagles of Death Metal
ΤΡΙΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Αφορμή στάθηκαν οι εμπρηστικές δηλώσεις του τραγουδιστή του συγκροτήματος.

Ο Jesse Hughes και άλλο ένα μέλος των Eagles of Death Metal έφαγαν «πόρτα», όταν προσπάθησαν να μπουν στο Bataclan, στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου, επέτειο του τρομοκρατικού χτυπήματος που έγινε στο Παρίσι το 2015.

Οι Eagles of Death Metal έδιναν συναυλία στον χώρο το 2015, όταν τρομοκράτες του αποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους» μπήκαν στο κτήριο και σκότωσαν 89 άτομα. Το Bataclan είχε παραμείνει κλειστό για ένα χρόνο και άνοιξε ξανά τις πόρτες του το Σάββατο, σε μια ειδική συναυλία με τον Sting για τα θύματα της επίθεσης.

Στον απόηχο της επίθεσης, ο Hughes είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ορισμένοι υπάλληλοι ασφάλειας του Bataclan ήταν αναμεμειγμένοι. Αν και αρχικά ζήτησε συγνώμη για τα σχόλια του, σε επόμενη συνέντευξη επανέλαβε τους ισχυρισμούς του, που είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν συναυλίες των Eagles of Death Metal σε γαλλικά φεστιβάλ το καλοκαίρι του 2016.

Ένας εκ των διευθυντών του Bataclan, ο Jules Frutos, δήλωσε ότι «ήρθαν και τους πέταξα έξω – κάποια πράγματα δεν συγχωρούνται». Ο Marc Pollack, εκπρόσωπος των Eagles of Death Metal, εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας όμως την είδηση. Σύμφωνα με τον Pollack, «αυτή η μέρα δεν είναι για τον Jesse Hughes ή τους Eagles of Death Metal» και ο Hughes βρίσκεται στο Παρίσι για να τιμήσει την μνήμη όσων χάθηκαν στην επίθεση.

Στη συνέχεια ο Pollack κατηγόρησε τον Jules Frutos ως «δειλό» για τα ψέματα που είπε στον Τύπο «σπιλώνοντας μια θαυμάσια ευκαιρία για εξάπλωση της ειρήνης και της αγάπης». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου των Eagles of Death Metal, ο Hughes ποτέ δεν επιχείρησε να μπει στο Bataclan.