Η πλήρης δισκογραφία των Radiohead στο Spotify

radiohead-2016
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Παρά τα επικριτικά σχόλια του Thom Yorke το 2013 για το Spotify, οι Radiohead έχουν διαθέσει πλέον την πλήρη δισκογραφία τους στην πλατφόρμα streaming μουσικής.

Ο Γιορκ είχε δηλώσει το 2013 ότι το Spotify ήταν η τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια για να σωθεί η παρηκμασμένη βιομηχανία μουσικής και, λίγο αργότερα, ο παραγωγός των Radiohead αφαίρεσε την μουσική του συγκροτήματος από την πλατφόρμα.

Τον Ιούνιο του 2016, όμως, προστέθηκαν αρχικά τα "In Rainbows" και "A Moon Shaped Pool" στον κατάλογο του Spotify, ενώ αργότερα τον Οκτώβριο ο δεύτερος δίσκος του "In Rainbows". Την εβδομάδα που πέρασε προστέθηκαν τα singles "These Are My Twisted Words" και "Harry Patch (In Memory Of)". Σύμφωνα με την έρευνα φαν των Radiohead έχουν προστεθεί επίσης τα "Supercollider” και "The Butcher", b-sides από το "The King of Limbs".

Υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις στον κατάλογο του Spotify, αφού λείπουν το "Pop Is Dead" από το "Pablo Honey", καθώς και οι συλλεκτικές εκδόσεις που είχαν κυκλοφορήσει από την EMI/Capitol Records χωρίς την συγκατάθεσην τω Radiohead. Αξίζει να σημειωθεί ότι το solo υλικό του Thom Yorke δεν είναι διαθέσιμο στο Spotify, οπότε φαίνεται να διατηρεί την στάση του ως προς το Spotify κατά ένα βαθμό.