Οι Oasis και το “Trainspotting” κατακτούν τα βρετανικά vinyl charts

oasis-trainspotting
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Οι πρόσφατες επανεκδόσεις από τους Oasis και του soundtrack της ταινίας “Trainspotting” βρέθηκαν στην κορυφή των βρετανικών charts για βινύλια.

Στην κορυφή των album βρέθηκε το soundtrack του “Trainspotting”, το οποίο επανεκδόθηκε στα πλαίσια της 20ης επετείου της ταινίας του Ντάνι Μπόιλ και λίγο πριν κυκλοφορήσει η συνέχεια της στις αρχές του 2017.

Με κλασσικές πλέον επιλογές από τον Ίγκι Ποπ (το “Lust For Life” έγινε ταυτίστηκε απόλυτα με την ταινία), τους Primal Scream, τους Blur και τους Pulp, δεν είναι τυχαίο που βρέθηκε στη κορυφή των προτιμήσεων του βρετανικού κοινού. Πέραν όμως της ακουστικής διάστασης, η συγκεκριμένη έκδοση ξεχωρίζει και για το αισθητικό κομμάτι, αφού βγαίνει σε διπλό πορτοκαλί βινύλιο και ένα προσεγμένο εξώφυλλο.

Η νοσταλγία και ο ντόρος γύρω από τους Oasis βοήθησε και τους Britpop αστέρες να κατακτήσουν την κορυφή της σχετικής λίστας single σε βινύλιο, με την επανέκδοση του “Stand By Me”, από το 1997. Το single κυκλοφόρησε μετά από σχεδόν 20 χρόνια στο πλαίσιο της επανέκδοσης του “Be Here Now”, του κλασικού τρίτου album των Oasis. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Oasis έχασαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο soundtrack γιατί δεν είχαν καταλάβει περί τίνος πρόκειται η ταινία.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το trailer του “T2: Trainspotting”, όπου χρησιμοποιήθηκε το “Silk” των Wolf Alice στο soundtrack. O ντράμερ του συγκροτήματος, Τζόελ Άμει μίλησε στο ΝΜΕ αναφορικά με το ποιοι άλλοι καλλιτέχνες θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στο soundtrack της νέας ταινίας. Για τις «περίεργες σκηνές» θα ήθελε να ακούσει κάτι από τους Let's Eat Grandma, για τις πιο «σοβαρές» σκηνές πιστεύει ότι κάτι από τους Foals θα ταίριαζε, ενώ για κάποια σκηνή δράσης θεωρεί τους Σκοτσέζους Honeyblood μια εξαιρετική επιλογή.

Εκτός από αμερικάνικα συγκροτήματα, όπως οι Sunflower Bean, ο Amey θεωρεί ότι η μουσική του Άγγλου DJ και παραγωγού Jamie xx αντικατοπτρίζει ιδανικά την εξέλιξη στην club σκηνή στα 20 χρόνια που πέρασαν ανάμεσα στις δύο ταινίες. Αντίστοιχα, το φορτισμένο και συγκινησιακό grime rap του Skepta θα ήταν μια ευχάριστη προσθήκη στο soundtrack, σύμφωνα με τον Amey.