Ο Marky «ανέστησε» τους Ramones στην Αθήνα!

o-marky-anestise-tous-ramones-stin-athina

ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Ο Marky Ramone και το συγκρότημά του Marky Ramone's Blitzkrieg, ξύπνησαν punk rock μνήμες του παρελθόντος, το Σάββατο 7 Απριλίου το βράδυ στο Gagarin, σε μια συναυλία όπου όλοι τραγουδούσαν ρυθμικά: «Hey Ho Let’s Go»!

Τον Μάρτιο του 2002, το Rock and Roll Hall of Fame άνοιξε τις… πόρτες του σε έναν από τους μεγαλύτερους ντράμερ, αυτόν που επηρέασε μια ολόκληρη γενιά των punk rockers -από τους Green Day μέχρι τους Βlink 182 και από τους U2 μέχρι τους δικούς μας Panx Romana- στον Marky Ramone.

Ο Marky πέρασε με τους Ramones συνολικά 15 χρόνια πίσω από ένα drum kit, δίνοντας ρυθμό σε μερικά από τα ιστορικότερα κομμάτια που γράφτηκαν ποτέ, παίζοντας σε πάνω από 1700 shows σε ολόκληρο τον πλανήτη και συμμετέχοντας σε περισσότερες από 15 παραγωγές του συγκροτήματος, αλλά και στον προσωπικό δίσκο του Joey Ramone «Don’t Worry About Me».

Ακόμα κι αν δεν ήταν μέλος από την ίδρυση των Ramones το 1974, είναι σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα μέλη τους (παραμένοντας στο συγκρότημα μέχρι την διάλυσή του το 1996) και ο μόνος που ζει ακόμη και «ζωντανεύει» τους Ramones, περιοδεύοντας ανά τον κόσμο με την μπάντα του, Marky Ramone's Blitzkrieg, παίζοντας 32 τραγούδια των Ramones με τραγουδιστή τον δεύτερο πρώην frontman των Misfits, Michale Graves.

Αυτό έκανε και το Σάββατο, 7 Απριλίου, σε μια συναυλία προς το αθηναϊκό κοινό (σε μια από τις 5 στάσεις του στην Ελλάδα) στο Gagarin, που έφερε το θρυλικό συγκρότημα ξανά στις μνήμες μας, μέσα από τα διαχρονικά τραγούδια τους που γαλούχησαν ολόκληρες γενιές.

Ο Marky ανέβηκε στη σκηνή στις 10.30 το βράδυ, χτυπώντας τις μπαγκέτες του με τον μοναδικό του ήρεμο τρόπο και ζωντανεύοντας - επί μιάμιση ώρα και με δύο encore- το πάθος από τις ιστορικές συναυλίες των Ramones, στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Ο Michale Graves, ο τραγουδιστής των Marky Ramone's Blitzkrieg, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας -«τη χώρα των θεών» όπως είπε- προτείνοντας επανάσταση για να πάρουμε πίσω τα δικαιώματά μας.

Το setlist, πραγματικά αντιπροσωπευτικό του θρυλικού συγκροτήματος, με 34 τραγούδια όπως τα Beat on the Brat, I Wanna Be Your Boyfriend, 53rd & 3rd, Pinhead, I Wanna Be Sedated, Rock 'n' Roll High School, The KKK Took My Baby Away και πολλά ακόμη, που ξεσήκωσαν το γεμάτο Gagarin και με το χαρακτηριστικό, συνθηματικό «1-2-3-4» να αποτελεί τη «γέφυρα» μεταξύ των τραγουδιών.

Το κοινό τα έδωσε όλα στο Psycho Therapy, το Pet Sematary, το R.A.M.O.N.E.S. –το οποίο έγραψε ο Lemmy των Motörhead για τους Ramones και το παίζει ακόμη στις συναυλίες του- και φυσικά στο Blitzkrieg Bop, όπου όλοι τραγουδούσαν ρυθμικά «Hey Ho Let’s Go», ενώ δεν έλειψε το crowd surfing.

Αν και η λίστα δεν περιελάμβανε το αγαπημένο Somebody put something in my drink, το κοινό ξέδωσε και ρόκαρε με τους γνώριμους ήχους του θρυλικού συγκροτήματος, επιστρέφοντας για λίγο στο ένδοξο rock παρελθόν των… Joey, Dee Dee και Johnny!

Περισσότερα για τον Marky Ramone και το πρόγραμμα συναυλιών του Marky Ramone's Blitzkrieg, στο www.markyramone.com .

ΠΟΠΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

[email protected]