Με ύφος cult ταινίας τρόμου

me-ufos-cult-tainias-tromou

ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Ο τρόμος στην υπηρεσία της διασκέδασης και ένα σπίτι που έχει μετακομίσει από το λιβάδι στο…δάσος, κάπου ανάμεσα στα σκοτεινά μυστικά αρχέγονων πλασμάτων, που ζουν στα έγκατα της γης υπόσχονται cult καταστάσεις.

«Το μικρό σπίτι στο δάσος» (The cabin in the woods)

Πέντε νέοι στο βωμό του τρόμου και της διασκέδασης και ένα ανέμελο σαββατοκύριακο, το οποίο οι πρωταγωνιστές θα ήθελαν να έχουν προσπεράσει.

Νεανικές περιπέτειες με άρωμα Αρτζέντο και Μάριο Μπάβα, (αν και αναμφίβολα υπερβολική η σύγκριση), ωστόσο η ταινία «Το μικρό σπίτι στο δάσος» είναι μία καλή ταινία διασκεδαστικού τρόμου ή αν προτιμάτε τρομακτικής διασκέδασης.

Η υπόθεση θέλει μια ανέμελη παρέα πέντε φίλων από το κολέγιο να πηγαίνουν εκδρομή το σαββατοκύριακο σε ένα μικρό σπίτι κάπου στο δάσος. Από την αρχή βέβαια το σκηνικό προϊδεάζει για το ότι η απόφαση αυτή δεν ήταν και η πιο σοφή.

Τα φιλαράκια επιδεικνύουν την κλασική αφελή συμπεριφορά του θύματος και μια παρέλαση τρομαχτικών και υπερφυσικών πλασμάτων ξεκινάει πανηγυρικά. Με λίγα λόγια, η εκδρομή θα καταλήξει σε αιματοχυσία και εσείς νομίζετε ότι κάπου το έχετε ξαναδεί αυτό.

Μη βιάζεστε, δεν τα ξέρετε όλα. Όπως για παράδειγμα τι ρόλο παίζει μια ομάδα τεχνικών σε ένα πύργο ελέγχου που παρακολουθεί την ανελέητη σφαγή;

«Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος» είναι βγαλμένο από την αχαλίνωτη και αδίστακτη φαντασία δύο φανατικών οπαδών του cult τρόμου, του σκηνοθέτη Drew Goddard («Cloverfield», «Lost») που έγραψε το σενάριο μαζί με τον Joss Whedon.

Σκηνοθεσία: Ντριού Γκόνταρντ, πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Τζένκινς, Μπράντλεϊ Γουίντφορντ, Τζέσι Γουίλιαμς, Κρις Χέμσγουορθ, Κρίστεν Κόνολι. Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται την Κυριακή του Πάσχα, 15 Απριλίου από την Feelgood.