Ο Χάρι Πότερ οδεύει προς Broadway

harry-potter
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Μετά την πετυχημένη μεταφορά στο Λονδίνο, ο «μικρός μάγος» ταξιδεύει για ξένες πολιτείες.

«Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί» αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο το στο Broadway την άνοιξη του 2018, με τους παραγωγούς Sonia Friedman και Colin Callender να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για να ανέβει το έργο στο Lyric Theater. Η συγκεκριμένη παράσταση ανέβηκε στο London’s Palace Theatre το καλοκαίρι, λαμβάνοντας με διθυραμβικά σχόλια και συνεχίζοντας να είναι sold out.

Σύμφωνα με το Pottermore, οι συζητήσεις για την μεταφορά του έργου στο Broadway βρίσκονται στο τελικό στάδιο και η Ambassador Theatre Group (ATG) σκοπεύει να ξοδέψει πολλά εκατομμύρια δολάρια για τις απαραίτητες μετατροπές που χρειάζεται το Lyric Theater στην Νέα Υόρκη. Μάλιστα, η παραγωγός Sonia Friedman αποκάλυψε ότι ακόμα απομένουν λεπτομέρειες αναφορικά με τον σχεδιασμό, αλλά εφόσον όλα πάνε καλά, το θέατρο θα είναι αρκετά «οικείο» για ένα δράμα, αλλά παράλληλα και αρκετά μεγάλο για να ακολουθήσει στα βήματα της παραγωγής του Λονδίνου.

Ο «Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί» είναι το βιβλίο με τις πιο γρήγορες πωλήσεις την δεκαετία του 2010 για την Μεγάλη Βρετανία, έχοντας πουλήσει 680.000 αντίτυπα μέσα στις τρεις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του. Στις ΗΠΑ και τον Καναδά πουλήθηκαν δυο εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε δύο μέρες.