«Blade Runner 2049»: Συνεχίζει να διχάζει η φύση του Deckard

blade-runner
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η νέα συνέχεια δεν αναμένεται να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για τον πρωταγωνιστή.

Το διφορούμενο τέλος του «Blade Runner» έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις αναφορικά με την ανθρώπινη (ή μη) φύση του πρωταγωνιστή της Rick Deckard. Αν και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ridley Scott, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ο Deckard είναι τελικά και αυτός ανδροειδές ρομπότ, σαν εκείνα τα οποίο κυνηγάει στην ταινία, ο ίδιος ο ηθοποιός που τον ενσάρκωσε, ο Harrison Ford, διαφωνεί.

«Λοιπόν, ποτέ δεν έλαβα ξεκάθαρη απάντηση. Το οποίο, υποθέτω, είναι εντάξει. Αλλά σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό για το κοινό να έχει έναν ανθρώπινο εκπρόσωπο επί σκηνής, κάποιον με τον οποίο θα μπορούσαν να ταυτιστούν συναισθηματικά. Ο Ridley δεν πίστευε ότι ήταν τόσο σημαντικό», είχε δηλώσει το 2013 ο Ford σε μια εκδήλωση της AFI για την ταινία.

Η νέα συνέχεια, με τίτλο «Blade Runner 2049», θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Οκτώβριο του 2017, αλλά όπως φαίνεται δεν θα δώσει ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Denis Villenueve πρόσφατα αποκάλυψε στο γαλλικό περιοδικό Allocine ότι δεν τον ενδιαφέρει να απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν στην πρώτη ταινία. Όταν ρωτήθηκε ξεκάθαρα εάν η ταινία του θα εξετάσει την ανθρώπινη (ή μη) φύση του Deckard, ο Villenueve απάντησε «όχι απαραίτητα».