Ριάνα και Λιαμ Νίσον...με τα γαλόνια στην περιπέτεια

riana-kai-liam-nisonme-ta-galonia-stin-peripeteia

ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Περιπέτεια σε παιχνίδια στρατηγικής με καταιγιστική δράση υπόσχεται το κινηματογραφικό ντεμπούτο της R&B τραγουδίστριας από τα Μπαρμπέιντος, Ριάνα, με μία «Ναυμαχία» σωτηρίας.

«Ναυμαχία» (Battleship)

Άλλοτε το ανθρώπινο είδος το σώζει ο στρατός, άλλοτε η αεροπορία, τώρα είναι η σειρά του ναυτικού και μάλιστα αυτού που βασίζεται σε ένα κλασικό παιχνίδι στρατηγικής. Το γνωστό «Battleship», ελληνιστί «Ναυμαχία» γίνεται ταινία με ειδικά εφέ και μάχες που επιτάσσει η τρισδιάστατη τεχνολογία του Χόλιγουντ.

Χορταστική υπερπαραγωγή καταστροφής και σωτηρίας μαζί, στην οποία το είδωλο της R&B Ριάνα, αφήνει στην άκρη τα μικρόφωνα και τις συναυλίες και πιάνει τα όπλα και τα πυρομαχικά δίπλα στον βετεράνο Λίαμ Νίσον, για να αντιμετωπίσουν την αιώνια απειλή του ανθρώπινου είδους: τους εξωγήινους.

Υπερβολές που ταιριάζουν στο ύφος, ερμηνείες με στόμφο, αλλά ταυτόχρονα ιδανικές για μια τέτοια παραγωγή και εφέ που μετατρέπουν το background σε σκηνικό πολέμου, είναι αναμφίβολοι κυρίαρχοι στην ταινία. Σωτήρες φυσικά οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, που καλούνται να σώσουν τη Γη, για άλλη μια φορά.

Η υπόθεση του «Battleship» είναι ότι ακριβώς και το παιχνίδι, στο οποίο βασίζεται. Οι πρωταγωνιστές τους Τέιλορ Κιτς, Λίαμ Νίσον, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Μπρούκλιν Ντέκερ και Ριάνα, ταγμένοι στις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, πραγματοποιούν μία συνηθισμένη άσκηση στα ανοικτά του Ειρηνικού Ωκεανού.

Εκείνο που αγνοούν όμως είναι πως μία προηγμένη τεχνολογικά εξωγήινη φυλή καιροφυλακτεί κάτω από την επιφάνεια του νερού. Τα σχέδια των εισβολέων δεν αργούν να αποκαλυφθούν και η μάχη προμηνύεται σφοδρή, τόσο στον αέρα, όσο και στη στεριά. Αυτό όμως που θα καθορίσει την έκβαση του πολέμου θα είναι μία ναυμαχία, η πιο κρίσιμη που γνώρισε ποτέ η ανθρώπινη ιστορία.

Οπλιστείτε με υπομονή και φαντασία για μία περιπέτεια δράσης στα νερά του Ειρηνικού, αλλά χωρίς καθόλου φόβο, γιατί αυτή τη φορά έρχεται το ναυτικό της σωτηρίας.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Μπεργκ Πρωταγωνιστούν: Τέιλορ Κιτς, Ριάνα, Μπρούκλιν Ντέκερ, Λίαμ Νίσον, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Ταντανόμπου Ασάνο. Η ταινία προβάλλεται από την UIP.