To BBC ετοιμάζει ραδιοφωνική σειρά βασισμένη στα ημερολόγια της P.J. Harvey

pj-harvey-primavera-16

Πολυ-οργανίστρια και κάτοχος 2 βραβείων Mercury, η σπουδαία PJ Harvey

ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Στο «On Kosovo Field», όπως τιτλοφορείται η σειρά, δύο πρόσφυγες από το Κόσσοβο που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι του παρελθόντος τους.

To φετινό album της αγαπημένης μας Polly Jean, «The Hope Six Demolition Project», ήταν εμπνευσμένο από τα ταξίδια της μουσικού σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε εμπόλεμες ζώνες. Για τρία χρόνια, από το 2011 μέχρι το 2014 η Harvey επισκέφτηκε περιοχές όπως το Αφγανιστάν και το Κόσσοβο, κατέγραψε την εμπειρία της σε φωτογραφίες και πέρσι κυκλοφόρησε και το βιβλίο «The Hollow of the Hand», βασισμένο στις εμπειρίες της.

Τώρα, οι σημειώσεις της, και οι φωτογραφίες της από το Κόσσοβο, καθώς και η ποίηση και τα τραγούδια της, θα μεταμορφωθούν σε μια ραδιοφωνική δραματική σειρά πέντε επεισοδίων που θα παιχτεί στο BBC Radio 4, από τις 9 εώς τις 13 Ιανουαρίου.

Eric Pàmies

H P.J. Harvey στη σκηνή του Primavera Sound Festival 2016

Το σενάριο του «On Kosovo Field» γράφτηκε από τον Fin Kennedy που επισκέφτηκε και ο ίδιος την περιοχή για περισσότερη έρευνα. Η ιστορία παρακολουθεί δύο αδέρφια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, πρόσφυγες από το Κόσσοβο που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία, και το ταξίδι τους όταν προσπαθούν να ανακαλύψουν την ιστορία της οικογένειας τους.

Το format («play cycle») είναι εμπνευσμένο από τις παραδόσεις των περιοχών της Αλβανίας και του Κοσσόβου. Στο τέλος του κύκλου καταλαβαίνουμε ότι τα αδέρφια είναι μια μεταφορά του ίδιου του Κοσσόβου, τη νεότερη χώρα στην Ευρώπη, που ψάχνει μια ταυτότητα μετά από αιώνες διαμαχών.