Πρώτες φωτογραφίες μέσα από το «ΤΣΕΧ-OFF» της Ιούς Βουλγαράκη

tsex-off1 Photo: Κική Παπαδοπούλου
ΤΡΙΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Παράσταση βασισμένη στις «Τρεις αδελφές» του Άντον Τσέχωφ στο Πόλη Θέατρο.

Ύστερα από εννέα μήνες έρευνας και δοκιμών πάνω στο κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ «Τρεις Αδελφές», η Ιώ Βουλγαράκη μαζί με ένα ανσάμπλ νέων ταλαντούχων ηθοποιών παρουσίασαν τον Ιούνιο στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, το «ΤΣΕΧ-OFF», στο πλαίσιο των διπλωματικών εξετάσεων. Έργο, το οποίο παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή στο Πόλη Θέατρο.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και εντελώς αυτόνομη δραματουργική σύνθεση, οι σκηνές της οποίας θα μπορούσαν να λαμβάνουν χώρα πριν και ανάμεσα από τις σκηνές που έγραψε ο Ρώσος συγγραφέας.

Σε πλήρη συνέπεια προς την αφηγηματική γραμμή του έργου, η παράσταση λειτουργεί αντιστικτικά προς αυτό: παρακολουθούμε δηλαδή την ιστορία αποκλειστικά μέσα από σκηνές που φαντάστηκαν και δημιούργησαν οι ίδιοι οι ηθοποιοί. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σημείωμα της παράστασης: «Ποια άλλη ζωή ονειρευόμαστε να ζήσουμε, όσο ο χρόνος αυτής της ζωής που έχουμε τελειώνει;», αναρωτιέται ο θίασος της παράστασης και συνεχίζει: «Ποια προσδοκία μάς κρατά όρθιους; Σε τι πιστεύουμε; Και ακόμη, τι μπορεί να συμβαίνει στις τρεις αδελφές, του ομώνυμου έργου του Αντόν Τσέχωφ, “έξω απ’ την σκηνή”;».

Ερμηνεύουν οι: Παναγιώτης Γαβρέλας, Δημήτρης Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Μαρία Δαμασιώτη, Μπλερίμ Δαμπιράι, Γιώργος Δικαίος, Ιωάννης Κοτίδης, Γρηγορία Μεθενίτη, Μαίρη Μηνά, Γωγώ Παπαϊωάννου, Μαρία Πετεβή, Δέσποινα Ρεμεδιάκη, Βασίλης Σαφός. Δραματουργία: Ο θίασος Σκηνοθεσία-σκηνικός χώρος: Ιώ Βουλγαράκη Κοστούμια: Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος Μουσική: Βαλέρια Δημητριάδου Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης Φωτογραφία: Δήμητρα Τζάνου.

Info
Πόλη Θέατρο
Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87, Πλ. Βικτωρίας
Κρατήσεις 2111828900.
Έως 15 Ιανουαρίου 2017. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο &  Κυριακή στις 21:00. Εισιτήρια 10 ευρώ το κανονικό και 5 μειωμένο και ατέλεια.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο η Ιώ Βουλγαράκη παρουσιάζει το «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ στο Skrow Theatre.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ