Adele και Coldplay θριάμβευσαν στα BBC Music Awards

adele-coldplay
ΤΡΙΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Διακρίθηκαν και οι The 1975 για την διασκευή τους σε τραγούδι των One Direction.

Τα τρίτα βραβεία μουσικής του BBC πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα το βράδυ στο Λονδίνο, με την Adele, τους Coldplay και τους The 1975 να ξεχωρίζουν. Η λαμπερή τελετή είχε και ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών όπως ο Robbie Williams, οι Kaiser Chiefs και ο Craig David.

Από τα συνολικά πέντε βραβεία του απονεμήθηκαν, η Adele απέσπασε τα δυο – για καλύτερο δίσκο και τραγούδι της χρονιάς – ενώ οι Colplay τιμήθηκαν με το βραβείο καλύτερου Bρετανού καλλιτέχνη της χρονιάς. Έχοντας κερδίσει άλλα δυο βραβεία στην περσινή διοργάνωση, η Adele πια έχει τα περισσότερα στη σύντομη ιστορία των βραβείων.

Οι The 1975 από την πλευρά τους πήραν το βραβείο για καλύτερη εμφάνιση στο BBC Radio 1 Live Lounge, για την διασκευή του «What Makes You Beautiful» των One Direction. Η Izzy Bizu ανακυρήχθηκε ως η καλύτερη ανερχόμενη καλλιτέχνης της χρονιάς.

Ούτε η Adele ούτε οι Coldplay κατάφεραν να παρευρεθούν στην εκδήλωση του BBC. Η μεν Adele όμως είχε «εξουσιοδοτήσει» τον Robbie Williams να παραλάβει το βραβείο για καλύτερο δίσκο της χρονιάς εκ μέρους  της, ενώ οι Coldplay απέστειλαν τον λόγο αποδοχής τους από πρόσφατη εμφάνιση τους στην Μελβούρνη.

Η τελική λίστα των νικητών της βραδιάς έχει ως εξής

BBC Radio 1 Live Lounge Performance Of The Year: The 1975 + Live Lounge Symphony – ‘What Makes You Beautiful’ (διασκευή από One Direction)

BBC Music British Artist of the Year: Coldplay

BBC Radio 2 Album Of The Year: Adele – «25»

BBC Music Awards 2016 Song of the Year: Adele – «Hello»

BBC Music Introducing Artist of the Year: Izzy Bizu