Το πιο φορητό πικάπ που είδατε ποτέ

rokblok-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ένα νέο gadget θα σας επιτρέψει να πάρετε την δισκοθήκη σας παντού.

Το βινύλιο είναι το κατεξοχήν φορμάτ για κάθε μουσικόφιλο που σέβεται τον εαυτό του. Δυστυχώς όμως υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί και προϋποθέσεις για να χαρεί κανείς τα βινύλια, οπότε δεν είναι τυχαίο που υποκαταστάθηκαν από πιο «εύχρηστα» φορμάτ, αρχικά από τις κασέτες, στη συνέχεια τα CD και πλέον τα mp3.

Ένας από τους περιορισμούς των δίσκων βινυλίων είναι η εύθραυστη φύση τους, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι τόσο «φορητοί» όσα τα άλλα φορμάτ. Αυτό πλέον ίσως αλλάξει με ένα νέο gadget στο Kickstarter, το RokBlok, που θα σας επιτρέψει να πάρετε την δισκοθήκη σας παντού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ακουμπήσετε τον δίσκο σας σε μια επιφάνεια και να βάλετε το μικροσκοπικό πικάπ (σε μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων) στην άκρη του δίσκου. Αυτό μετά θα αρχίσει να γυρίζει πάνω από την επιφάνεια του δίσκου, παίζοντας την μουσική μέσω του ενσωματωμένου ηχείου του ή μέσω bluetooth σε ασύρματα ακουστικά ή ηχεία για καλύτερο ήχο.

Η ιδέα αυτού του gadget δεν είναι πρωτότυπη, αφού πριν από λίγα χρόνια είχε κυκλοφορήσει ένα αντίστοιχο φορητό πικάπ στο σχήμα κλασικού βαν της Volkswagen. Το RokBlok πάντως έχει ήδη καλύψει τον στόχο του των 50.000 δολαρίων και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2017 για περίπου 100 δολάρια.