Andrew Lloyd Webber: «Εγώ ανακάλυψα την Rihanna»

andrew-lloyd-webber-rihanna
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Μετανιώνει που παρά την εμπειρία του έχασε την μοναδική ευκαιρία.

Ο βασιλιάς των μιούζικαλ Andrew Lloyd Webber αποκάλυψε ότι είχε ανακαλύψει την Rihanna κατά τη διάρκεια διακοπών του, αλλά τελικά δεν αποφάσισε να την πάρει μαζί του στην Βρετανία.

Στην εμφάνιση του στην τηλεοπτική εκπομπή Good Morning Britain του βρετανικού ITV, ο Lloyd Webber εξήγησε ότι είδε την Rihanna τυχαία να τραγουδάει καραόκε στο τουριστικό θέρετρο Sandy Lane του Μπαρμπάντος πριν από δώδεκα περίπου χρόνια. Αν και η φωνή της άγνωστης τότε Rihanna είχε κάνει μεγάλη εντύπωση τόσο στον ίδιο, όσο και στον συνεργάτη του Nigel Wright, τελικά δεν της έκαναν καμία πρόταση.

«Είπα στον Nigel, αν την φέρουμε πίσω, θα είναι σα να βλέπεις έναν πίνακα και όταν τον πάρεις σπίτι αναρωτιέσαι γιατί τον αγόρασες. Σκέφτηκα πως θα την φέρουμε πίσω, θα είναι καλά, αλλά μετά τι θα την κάνουμε;» δήλωσε ο Lloyd Webber. Όταν ρωτήθηκε εάν μετανιώνει για αυτή την απόφαση, απάντησε ότι, αναλογιζόμενος την εμπειρία του στο χώρο, η χαμένη ευκαιρία είναι κάτι που «δεν τον τιμά».

Το άστρο της Rihanna δεν άργησε τελικά να λάμψει, αφού την ανακάλυψε ο Αμερικανός παραγωγός Evan Rogers το 2003, όταν βρισκόταν (και αυτός) σε διακοπές και η ίδια εμφανιζόταν με ένα γυναικείο γκρουπ. «Από την στιγμή που έκανε την είσοδό της η Rihanna ήταν σαν μην υπήρχαν οι άλλες δυο κοπέλες», είχε σχολιάσει αργότερα ο Rogers. Έναν χρόνο αργότερα ηχογραφήθηκε το πρώτο της τραγούδι, το «Pon de Replay», το οποίο εντυπωσίασε τόσο πολύ τον Jay Z και την Def Jam, που της έκλεισαν αεροπορικό εισιτήριο για να υπογράψει συμβόλαιο την ίδια μέρα.