Οι πιο ιδιαίτερες χώρες για ταξίδι μέσα στο 2017

bankouber

Το Βανκούβερ του Καναδά

ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Κάποιες είναι πιο μακρινές και… τσουχτερές για μια επίσκεψη από την Ελλάδα, άλλες πιο κοντινές και εύκολα προσβάσιμες. Όπως και να ‘χει, αυτές είναι 6 από τις χώρες που προτείνει το Lonely Planet για ταξίδι μέσα στη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Καναδάς
Με τις δυναμικές του πόλεις, τον δραστήριο ηγέτη του, Justin Trudeau, τους δείκτες ευημερίας, τη φήμη του για ευγένεια, φύση και ανθρώπινη καθημερινότητα, ο Καναδάς, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, υποδέχεται την 150η επέτειο ανεξαρτησίας του μέσα στο 2017, προσφέροντας εγκαρδιότητα στους επισκέπτες του. Με το αδύναμο καναδικό δολάριο να ρίχνει τις τιμές, μάλιστα, τα πράγματα θα είναι «βατά» και σε κόστος για τους τουρίστες.

Η Μπογκοτά της Κολομβίας

Κολομβία
Δεκαετίες εμφυλίου και εγκλήματα βίας είχαν καταστήσει την Κολομβία για πολλά χρόνια προορισμό για τους πιο σκληροπυρηνικούς. Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει και παρ’ όλο που εκεί δεν θα βρείτε θαύματα του κόσμου, σας περιμένει μια μίξη έντονης κουλτούρας, φύσης και φιλοξενίας. Το διαμάντι αυτό της Νότιας Αμερικής περιμένει, μάλιστα, επίσκεψη από τον Πάπα το 2017, ο οποίος μόλις καταφτάσει εκεί θα σηματοδοτήσει την πρώτη επίσκεψη Πάπα τα τελευταία 30 χρόνια.

Το χιονισμένο Ελσίνκι

Φινλανδία
Με τη Σουηδία και τη Ρωσία να μάχονται γι’ αυτή για 800 χρόνια, η Φινλανδία κέρδισε επιτέλους την ανεξαρτησία της το 1917. Οι Φιλανδοί θα γιορτάσουν τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας φέτος με γούστο, με event σε κάθε περιοχή της χώρας. Αν την επισκεφτείτε, να περιμένετε τα πάντα, από υπαίθριες συναυλίες και κοινοτικές μαγειρικές εμπειρίες, μέχρι απογεύματα σάουνας και ταξιδιωτικές εκθέσεις. Υπάρχει, επίσης πλέον και νέο εθνικό πάρκο στη Hossa, με πευκοδάση και ποτάμια, ενώ η χώρα φιλοξενεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκανδιναβικού Σκι μέσα στο 2017, οπότε δεν υπάρχει καλύτερη χρονιά για να την ανακαλύψετε.

Η πλατεία Durbar πριν το σεισμό

Νεπάλ
Ακόμη και οι φυσικές καταστροφές, δεν μπορούν να κρατήσουν το Νεπάλ μακριά από τους τουρίστες για πολύ. Οι σεισμοί του 2015 προκάλεσαν πολλές ανησυχίες από την πλευρά ενός ταξιδιώτη σχετικά με το τι έχει απομείνει, με σημαντικούς ναούς να έχουν καταρρεύσει, ενώ άλλους να καταφέρνουν να γλιτώσουν τη ζημιά –μαζί με τα περισσότερα μονοπάτια για trekking της χώρας. Το Νεπάλ έχει τις δυνατότητες που χρειάζεται για να επιδιορθώσει τις ζημιές, αλλά χρειάζεται εισόδημα κι αν το επισκεφτεί περισσότερος κόσμος φέτος, θα στηρίξει την τοπική κουλτούρα, τους ανθρώπους και θα συμβάλλει στην αποκατάσταση των ζημιών.

Καταρράκτες, Bahir Dar, Αιθιοπία

Αιθιοπία
Με το δικό της ημερολόγιο (πού αλλού θα βρείτε… 13 μήνες λιακάδας), γλώσσα, κουζίνα, εκκλησίας και καφέ, η Αιθιοπία αποτελεί μια πολύ εξωτική χώρα. Εκεί, μπορείτε να κάνετε trekking στο βουνά Simien για να ζήσετε από κοντά την άγρια ζωή όπως πουθενά αλλού στον πλανήτη, να σκαρφαλώσετε σε μια εκκλησία σκαλισμένη μέσα στο λόφο στο Tigray ή να περάσετε από τα ήρεμα νερά της λίμνης Tana για να επισκεφτείτε ένα αρχαίο μοναστήρι και να μείνετε έκθαμβοι από την ομορφιά του τοπίου. Το 2017, νέες αεροπορικές γραμμές θα κάνουν τη χώρα πιο προσβάσιμη από ποτέ, γι’ αυτό βάλτε τη στα σχέδιά σας.

Μουσκάτ, Ομάν

Ομάν
Το σουλτανάτο του Ομάν αποτελεί άσσο στο μανίκι της Αραβίας τελευταία, ενώ πλέον με περισσότερες πτήσεις από ποτέ και πολυτελή ξενοδοχεία να ανοίγουν συνεχώς, το σουλτανάτο μοιάζει έτοιμο να μπει στο «παιχνίδι». Εκεί βρίσκονται βραβευμένα ξενοδοχεία, όπως το Six Senses στη χερσόνησο Musandam και το Alila στα βουνά Hajar, ενώ αναμένεται να ανοίξουν σύντομα κι άλλα πολυτελή συγκροτήματα. Η «έκρηξη» της κατασκευής δεν σταματά εκεί, με το φουτουριστικό θεματικό πάρκο Majarat Oman αξίας 120 εκατομμυρίων δολαρίων να κάνει το… ντεμπούτο του μέσα στο 2017.