Η τέχνη του μανικιούρ αναζητά γκαλερί για έκθεση

nuxia4
ΤΡΙΤΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Είστε έτοιμοι να δείτε τα πιο τρελά μανικιούρ που έκαναν την εμφάνιση τους στις επιδείξεις, στις σελίδες των περιοδικών, στην πραγματική ζωή; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ιστορίες των άκρων
Yπάρχουν γυναίκες που δεν βγαίνουν από το σπίτι αν δεν έχουν τέλεια, περιποιημένα νύχια. Χέρια και πόδια. Μανικιούρ και πεντικιούρ. Δεν τους ενδιαφέρουν τόσο τα μαλλιά τους, όσο να είναι σούπερ βαμμένα τα νύχια τους.

Χωρίς ενοχές
Αυτό όμως που βλέπουμε κάθε φορά, με αστεράκια, σημαίες, τατουάζ, φτερά και πούπουλα, φαίνεται ότι δεν έχει όρια. Το 2016 ακόμη και τα μοντέλα φωτογραφήθηκαν με τις νέες τους δημιουργίες και είτε χαμογελούσαν με ενοχές, είτε ξεκαρδιζόντουσαν από την τρέλα των εικαστικών των άκρων.

Για τις κρύες ημέρες του χειμώνα
Αν κρυώνετε, οι καλλιτέχνες του μανικιούρ έχουν τη λύση. Γούνα, και στα νύχια. Ψεύτικη γούνα, για οικολογική συνείδηση. Τα νύχια βάφονται σε ουδέτερη απόχρωση, και ύστερα τοποθετείται βερνίκι που γυαλίζει, αυτό που κανονικά βάζουμε στο τέλος του μανικιούρ, με τη διαφορά ότι τώρα χρησιμοποιείται σαν κόλλα. Με πράσινη τσόχα έχετε δοκιμάσει;

Υψηλή «ραπτική» με πινέλο
Σε nail art studios, εδώ κι εκεί κι αλλού, σχεδιάζονται μικρά αριστουργήματα τέχνης, μάτια, διαφορετικά μάτια για κάθε νύχι, σαν κοσμήματα, με κρύσταλλα Swarovski και φωτάκια LED. Αυτό κι αν είναι υπερπαραγωγή. Πόσες ώρες χρειάστηκε η εφαρμογή του; Πάνω από 200. Και για να βγουν; Κανείς δεν ξέρει. 

Ο παλιμπαιδισμός είναι της μόδας
Και όταν οι παλιμπαιδιστικές τάσεις κάνουν την εμφάνιση τους παντού, επόμενο είναι να δούμε χρωματιστά πομ-πομ σε μικρό μέγεθος να διακοσμούν φούξια και μπορντό νύχια. Μια λύση που μάλλον δεν αντέχει πολύ, και λανσάρεται για μια μέρα το πολύ. Πάλι καλά…

Απομίμηση μαρμάρου
Μην ζαλίζεστε. Όχι ακόμη. Η τάση στα νύχια θέλει να καθρεφτίζουμε το πρόσωπο μας σε αυτά. Μανικιούρ-καθρέφτης λοιπόν, ντίσκο, φουτουριστικό, με αλουμινόχαρτα για έμπνευση. Υπάρχουν και τρισδιάστατα, σαν μωσαϊκά, με γυαλάκια. Νύχια-μάρμαρα. Με πουά. Νύχια …πλεκτά. Και κρύσταλλα με ολογράμματα. Ποιο ασετόν; Μια νύχτα στο μουσείο. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr