Ο Jerry Lewis δεν έχει χρόνο για χαζές ερωτήσεις

Jerry-lewis
ΤΡΙΤΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο θρυλικός κωμικός δεν έχει όρεξη για συνεντεύξεις και δεν φοβάται να το δείξει.

Λένε ότι δεν μπορείς να μάθεις νέα κόλπα σε ένα γέρικο σκυλί και κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει απόλυτα στην περίπτωση του Jerry Lewis, γνωστό για τον δυσπρόσιτο χαρακτήρα του σε συνεντεύξεις. Πρόσφατα, το Hollywood Reporter κανόνισε μια συνέντευξη με τον 90άχρονο κωμικό και σκηνοθέτη η οποία δεν πήγε τόσο καλά.

Ο δημοσιογράφος Andy Lewis (καμία σχέση με τον κωμικό) αναφέρει ότι είχε ένα προαίσθημα ότι δεν θα πάει καλά η συνέντευξη, κάτι το οποίο μαρτυρά και ο τίτλος της συνέντευξης: «7 βασανιστικά λεπτά αμηχανίας με τον Jerry Lewis». Ο κωμικός δεν ήταν στην καλύτερη διάθεση και απαντούσε στις περισσότερες ερωτήσεις λιτά και μονολεκτικά. Η ταχύτητα και η ακρίβεια με την οποία ξεπετάει τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου θα μπορούσε να είναι πάντως μια εξαιρετική κωμική ερμηνεία από τον Lewis, ο οποίος δεν χαμογέλασε καθόλου σε όλη τη συνέντευξη, ενώ γέλασε σαρκαστικά μόλις μια φορά, μιμούμενος τον δημοσιογράφο.

Στην ερώτηση για το πότε σκέφτεται να πάρει σύνταξη, ο Lewis απαντά «Γιατί;», ενώ, όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά για τις ομοιότητες του με τον Bob Hope και George Burns, ο Lewis απαντά ξερά «Καμία». Συνεχίζοντας, ο δημοσιογράφος ρωτά κατά πόσο είναι διαφορετικές οι παραστάσεις του τώρα, σε σχέση με το παρελθόν, με τον Lewis να θεωρεί ότι «δεν είναι». Κάπου εκεί αρχίζει και τα χάνει ο δημοσιογράφος και ζητεί από κωμικό να του εξηγήσει πως έχει αλλάξει το Λας Βέγκας από το 1947. Ο Lewis όμως απαντά και πάλι με ένα ξερό «Είναι το ίδιο», κόβοντας εκεί μια δυνητικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις αλλαγές στον χώρο του θεάματος.

Παρά το γεγονός ότι ο Lewis ήταν δύσκολος σε όλη τη συνέντευξη, ο δημοσιογράφος κατάφερε να εκμαιεύσει ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως το ότι ο κωμικός θεωρεί τη συνεργασία του με τον Dean Martin ως αγαπημένη περίοδο της καριέρας του, αλλά και το ότι σκοπεύει να κάνει άλλη μια ταινία, μετά την «εξαιρετική» εμπειρία που είχε δουλεύοντας πάνω στο «Max Rose».