H Tina Turner γίνεται μιούζικαλ στη λονδρέζικη σκηνή

tina-turner
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η «Simply the best» σταρ έδωσε το πράσινο φως για τη μουσικοθεατρική παράσταση «Tina: The Musical».

«Δουλεύουμε το εν λόγω πρότζεκτ εδώ και πάνω από ένα χρόνο και επιτέλους είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι σιγά – σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία». Με τα λόγια αυτά, η Tina Turner επιβεβαίωσε τη μουσικοθεατρική παράσταση που ετοιμάζεται για την πολυκύμαντη ζωή και την επιτυχημένη πορεία της στη μουσική σκηνή.

Το μιούζικαλ, που φέρει τον προσωρινό τίτλο «Tina: The Musical», θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018 στο Λονδίνο, σε παραγωγή του Stage Entertainment και σε σκηνοθεσία Phyllida Lloyd και κείμενο Katori Hall. Την 77χρονη βασίλισσα του ροκ εν ρολ, που πλέον ζει αποτραβηγμένη από τα φώτα της δημοσιότητας στην Ελβετία, καθώς έχει λάβει την υπηκοότητα, θα υποδυθεί η βραβευμένη με Tony Adrienne Warren.

Το έργο θα περιστρέφεται γύρω από τη μουσική της καριέρα και τα εμβληματικά τραγούδια της που άφησαν εποχή, όπως το «Simply the best», αλλά και τη θυελλώδη προσωπική ζωή της με την κακοποίηση που δέχθηκε από το σύζυγό της, Ike Turner να τη στοιχειώνει ακόμη.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Tina Turner εμπνέει την τέχνη. Το 1993, η Angela Bassett την υποδύθηκε στη μεγάλη οθόνη μέσα από τη βιογραφική ταινία «What's Love Got to Do With It», ενώ το 2012 παρουσιάστηκε στο West End το βασισμένο στη ζωή και την καριέρα της Turner μιούζικαλ «Soul Sister».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ