H JK Rowling δίνει εξηγήσεις για ένα μεγάλο «plot hole»

queenie-fantastic-beasts
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Πόσο εύκολο είναι τελικά για τους μάγους να διάβαζουν τις σκέψεις των άλλων;

Η δημιουργός και συγγραφέας του Χάρι Πότερ, JK Rowling, έδωσε απάντηση σε μια «ασυμφωνία» που παρατήρησαν οι φαν της σειράς μεταξύ των βιβλίων της σειράς και της νέας ταινίας που είναι βασισμένη στον μαγικό κόσμο της Rowling, τα «Φανταστικά ζώα».

Στα «Φανταστικά ζώα», η Queenie ασκεί την τέχνη του Legilimency, η οποία της επιτρέπει να διαβάζει τις σκέψεις του στόχου της. Ο Severus Snape είχε την ίδια ικανότητα στον «Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα», αν και φαίνεται ότι λειτουργεί κάπως διαφορετικά. Ένας φαν της σειράς παρατήρησε ότι στο «Τάγμα του Φοίνικα» ο Dumbledore θεωρεί τον Snape επιδέξιο χρήστη αυτής της ιδιότητας και του ζητά να μάθει στον Χάρι Πότερ μια αντίστοιχη πρακτική («Occlumency») για να μπορέσει να προστατέψει τις σκέψεις του από τον Voldemort.

Καθώς διδάσκει στον μικρό μάγο αυτή την ιδιότητα, ο Snape τού εξηγεί ότι «το μυαλό δεν είναι ένα βιβλίο» για να το διαβάζει κανείς με την ησυχία του. Στην νέα ταινία όμως η Queenie μπορεί να διαβάζει τις σκέψεις των άλλων με σχετική ευκολία. Η Rowling απάντησε μέσω Twitter ότι ο Snape έπρεπε να εκπαιδευτεί σκληρά για να αξιοποιήσει ένα μικρό φυσικό ταλέντο που είχε να διαβάζει τις σκέψεις των άλλων, ενώ η Queenie από την άλλη πλευρά της γεννήθηκε με τεράστιο ταλέντο, αν και δεν είναι αλάνθαστη.