Πέθανε ο George Michael

george-michael1
ΚΥΡΙΑΚΗ, 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Σε ηλικία μόλις 53 ετών έφυγε από τη ζωή ο George Michael, μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα.

Η χρονιά φτάνει προς το τέλος της, όμως οι απώλειες από τον καλλιτεχνικό χώρο συνεχίζονται για φέτος, με τον George Michael, που πέθανε ξημερώματα Δευτέρας, 26/12, από καρδιακή ανακοπή. Όπως δηλώνει η σχετική ανακοίκωση του εκπροσώπου του: 

«Με μεγάλη μας θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο αγαπημένος μας γιος, αδελφός και φίλος Τζορτζ πέθανε ειρηνικά, από καρδιακή ανακοπή, στο σπίτι του τα Χριστούγεννα»

 

Ο Τζορτζ Μάικλ γεννήθηκε στο Λονδίνο με το όνομα Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου από Κύπριο πατέρα και Αγγλίδα μητέρα. Η καριέρα του ξεκίνησε με τους δίδυμο Wham!, το 1981 και η επιτυχία ήρθε πολύ νωρίς με τον πρώτο δίσκο του διδύμου, υπό τον τίτλο Fantastic, να φτάνει στο Νο.1 του Ηνωμένου Βασιλείου το 1983.

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, ο George Michael ακολούθησε σόλο καριέρα. Ο πρώτος σόλο δίσκος του, «Faith», που κυκλοφόρησε το 1987, πούλησε πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και ο καλλιτέχνης έφτασε 7 φορές στην κορυφή των Βρετανικών τσαρτ και 8 φορές στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ. Το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο «Symphonica» κυκλοφόρησε το 2014 και έγινε χρυσό στη Βρετανία.