John Williams: «Η μουσική των Star Wars δεν είναι τόσο αξιομνημόνευτη»

John-williams
ΤΡΙΤΗ, 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο συνθέτης αποκάλυψε ότι δεν έχει δει τις ταινίες για τις οποίες έγραψε μουσική.

Ορισμένοι ηθοποιοί, όπως η Angelina Jolie και ο Jared Leto, αρνούνται να δουν τις ταινίες τους. Έτσι αντίστοιχα και ο John Williams, συνθέτης της μουσικής των ταινιών Star Wars, δεν έχει δει τις ταινίες για τις οποίες έχει γράψει μουσική. Σε συνέντευξή του στην Mirror, ο Williams αποκάλυψε ότι δεν έχει δει καμία από τις έξι ταινίες, για τις οποίες έγραψε την μουσική.

«Όταν τελειώσω μια ταινία, την έχω ζήσει, την έχουμε επεξεργαστεί, την έχουμε ηχογραφήσει και ούτω καθεξής. Βγαίνεις από το στούντιο και σκέφτεσαι ότι τέλειωσε. Τώρα δεν έχω καμιά διάθεση να πάω στον κινηματογράφο και να την δω. Ίσως ορισμένοι το βρίσκουν περίεργο, ή ακούνε τις ηχογραφήσεις της μουσικής μου εξαιρετικά σπάνια» εξήγησε ο συνθέτης. Στην συνέχεια ο Williams σχολίασε ότι αποφεύγει να ακούει μουσική ή να βλέπει ταινίες όταν δουλεύει πάνω στο score μιας ταινίας. Αυτό τον καιρό, συμπλήρωσε ο Williams, συνθέτει τη μουσική για την πέμπτη ταινία Indiana Jones.

Ο Williams δεν θεωρεί ότι τραγούδια όπως αυτό που ερμήνευσαν ο Figrin D'an και οι Modal Nodes στην πρώτη ταινία «Star Wars», είναι τόσο αξιομνημόνευτα.

Αν και η μουσική των «Πολέμων των Άστρων» είναι από τις πιο χαρακτηριστικές πτυχές των ταινιών, ο ίδιος ο Williams δεν είναι τόσο σίγουρος γι αυτό. Σύμφωνα με τον συνθέτη «πολλές από τις συνθέσεις δεν είναι τόσο αξιομνημόνευτες». Δεν παρέλειψε να παραδεχτεί όμως ότι είναι μάλλον η πιο δημοφιλής μουσική που έχει κάνει.