Pelikan Hotel: το πιο εκκεντρικό ξενοδοχείο στο Μαϊάμι

pelikan-hotel-to-pio-ekkentriko-ksenodoxeio-sto-maiami

Ψυχεδελικό σκηνικό για το δωμάτιο 309

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Θέλετε να ζήσετε έστω για μια νύχτα σαν αστέρας του Χόλιγουντ; Νοσταλγείτε τα ‘50’s; Μήπως θέλετε να κοιμηθείτε σε πιλοτήριο αεροπλάνου, να ξυπνήσετε σε ένα σικ οίκο ανοχής και να πάρετε πρωινό στο δωμάτιο του...Μυστικού Δείπνου; Όλα τα παραπάνω μπορούν να συμβούν, αρκεί να μείνετε σε κάποια από τα δωμάτια του Pelikan Hotel στο Μαϊάμι. Γιατί εκεί, και οι πιο τρελές επιθυμίες σας μπορεί να πραγματοποιηθούν.

Ξεχάστε τα μονότονα και πληκτικά ξενοδοχεία με τους υπερπολυτελείς χώρους που σας κάνουν να νιώθετε ότι θέλετε να ξαναγυρίσετε στο σπίτι σας. Η διεθνής τάση στην κατασκευή ξενοδοχείων επιβάλλει χώρους με έντονη προσωπικότητα, φτιαγμένους με μεράκι, χιούμορ και αχαλίνωτη φαντασία.

Το ξενοδοχείο, τα τελευταία χρόνια, έχει μετατραπεί από χώρος που θα μας φιλοξενήσει για μερικές ημέρες σε απώτερο σκοπό του ταξιδιού. Βασικότερος εκπρόσωπος των new age hotels είναι η γνωστή σε όλους μας εταιρεία ενδυμάτων Diesel, που εδώ και μερικά χρόνια δραστηριοποιείται και στον χώρο των ξενοδοχειακών μονάδων.

Χτισμένο στην καρδιά του παραθαλάσσιου Μαϊάμι και συγκεκριμένα στη διάσημη περιοχή Art Deco στο Ocean Drive, το ξενοδοχείο που αγαπούσε ιδιαίτερα ο Gianni Versace, ατενίζει τα 24 ατελείωτα χιλιόμετρα αμμώδους παραλίας με τους πανύψηλους κοκοφοίνικες και τα υπερπολυτελή τζιπ των χολιγουντιανών σταρ που επιδεικνύουν στην παραλία τα καλοσχηματισμένα κορμιά τους.

Από το 1994 που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, το παράδοξο ξενοδοχείο των 4 εκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί πόλο έλξης για το χολιγουντιανό star system, τους επιφανείς μόδιστρους, τους εκκεντρικούς πολυεκατομμυριούχους αλλά και όσους αναζητούν από ένα ξενοδοχείο σχεδόν τα πάντα!

Το εκκεντρικό Pelikan αποτελείται από 25 δωμάτια με διαφορετική διακόσμηση το καθένα. Ως εδώ, τίποτα το σπουδαίο, ίσως σκεφθείτε. Όμως, πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να ξεκουράζεστε σε ένα δωμάτιο που έχει τη διακόσμηση πολυτελούς οίκου ανοχής; Κάθε ένα από τα 25 δωμάτια του Pelikan είναι διακοσμημένο ανάλογα με μια θεματική που παραπέμπει σε κινηματογραφικό σκηνικό! Έτσι, ανάλογα με τα γούστα σας αλλά και με τα παιδικά σας απωθημένα, μπορείτε να διαλέξετε το δωμάτιο του πιλότου, του Ταρζάν, του παιδιού των λουλουδιών, του τζογαδόρου, της πόρνης, του θεοσεβούμενου, του cowboy και πάει λέγοντας…

Εμπνευστής αλλά και ιδιοκτήτης της εκκεντρικής Dieseland, είναι ο εκκεντρικός Renzo Rosso, ένας δαιμόνιος σχεδιαστής ρούχων που κατόρθωσε μαζί με άλλους συμπατριώτες του να δημιουργήσει την εταιρεία Diesel. Στην προσπάθειά του να κατακτήσει την ήδη κορεσμένη και εξαιρετικά δύσκολη αμερικανική αγορά, ο Rosso, συνέλαβε την κερδοφόρα ιδέα των παράδοξων διαφημίσεων του «Succesful living» προκειμένου να πείσει το κοινό να τον προσέξει.

Με μοναδικά-πλην όμως πανίσχυρα-όπλα του το ακραίο χιούμορ, τις παράδοξες καταστάσεις, τις ανατροπές και τους κωμικοτραγικούς ήρωες, κατόρθωσε να δημιουργήσει μια «σχολή» στο χώρο της μόδας που διψά για καινοτομίες. Η αιχμηρή και διεισδυτική ματιά του δεν άργησε να διακρίνει τη μοναδική ευκαιρία στο πρόσωπο ενός φθαρμένου κτιρίου της δεκαετίας του ’50 στην παραλία του Μαϊάμι της Φλόριντα. Σκοπός του ήταν να δημιουργήσει όχι ένα ακόμη ξενοδοχείο για πλούσιους ηλικιωμένους που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στις απέραντες παραλίες αλλά ένα χώρο με έντονη προσωπικότητα που θα άφηνε εποχή. Τελικά, όπως πάντα, τα κατάφερε.

Την ιδιαίτερα απαιτητική διακόσμηση του Pelikan ανέλαβε ο Σουηδός Magnus Ehrland, που συνδύασε μοναδικά την εκκεντρικότητα με την πολυτέλεια και την τεχνολογία με την απλότητα. Μοναδικά κομμάτια, όπως ηλεκτρικά ψυγεία του 1930, τραπεζαρίες του 1940, μανουάλια και εκκεντρικά αντικείμενα, βρέθηκαν χάρη στην επιμονή του Ehrland που για επτά συνεχόμενους μήνες, έψαχνε με μανία τις υπαίθριες αγορές, τα μαγαζιά με αντίκες ακόμη και τις αποθήκες φίλων και γνωστών προκειμένου να «ντύσει» τα παράδοξα δωμάτια.

Το ομολογουμένως θεαματικό αποτέλεσμα δικαίωσε την επιμονή του. Σήμερα, το Pelikan συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία της Φλόριντα ενώ κερδίζει επάξια και μια θέση ανάμεσα στα πιο περίεργα ξενοδοχεία του κόσμου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι στη λίστα των τακτικών πελατών του αναγράφονται τα ονόματα των Σίντι Κρόφορντ, Γκρέις Τζόουνς, Γιόκο Όνο αλλά και του δισεκατομμυριούχου πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Faisal που διαθέτει ευχαρίστως 2.000 δολάρια τη βραδιά για την υπερπολυτελή σουίτα του Pelikan που δικαίως ανακηρύχθηκε ως η «καλύτερη του κόσμου» από το γερμανικό Vogue.

Ένα δωμάτιο-οίκος ανοχής στο κοσμοπολίτικο Μαϊάμι

Ιδιαίτερα όμως πρέπει να αναφερθούμε στο Pelikan cafe, το σημείο συνάντησης όλων των διασημοτήτων και μη. Με το ευρηματικό σύνθημα «Dress to kill», το «Pelikan Cafe» με το βιομηχανικό ντιζάιν, τα έντονα χρώματα, την υπέροχη θέα στον ωκεανό και τις μοναδικές γεύσεις του σεφ Stefano Zen, αποτελεί από μόνο του μια μοναδική εμπειρία. Ωστόσο πέρα από το αγαπημένο εστιατόριο του Σον Πεν, του Τζόνι Ντεπ, της Κάμερον Ντιάζ και του Αντόνιο Μπαντέρας, αξίζει να περιηγηθούμε στα εκκεντρικά δωμάτια του Pelikan, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή του, θυμίζουν 25 διαφορετικά κινηματογραφικά σκηνικά.

Δείξε μου το δωμάτιό σου, να σου πω, ποιος είσαι!

Αν πιστέψουμε την άποψη των ψυχολόγων που υποστηρίζουν ότι οι προσωπικοί μας χώροι αντανακλούν κομμάτια της προσωπικότητάς μας, τότε η επιλογή δωματίου στο Pelikan hotel, φανερώνει σίγουρα τα παιδικά μας απωθημένα και τους κρυφούς-και πάντα ανεκπλήρωτους πόθους μας. Τα 25 διαφορετικά δωμάτια με τα δρύινα πατώματα και τους βιομηχανικούς ανεμιστήρες στην οροφή, πέρα από τα μοναδικά στοιχεία της ακραίας διακόσμησής τους, διαθέτουν υπερσύγχρονες συσκευές τηλεοράσεων, dvd υψηλής τεχνολογίας και στερεοφωνικά υψηλής πιστότητας ήχου. Εκτός από την υπερσύγχρονη τεχνολογία, στη διάθεσή σας βρίσκεται και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό του Pelikan, πάρτε μια πρώτη γεύση από τα δωμάτια που εκτός των άλλων κρύβουν και πολλές εκπλήξεις που θα ανακαλύψετε μόνοι σας στη διάρκεια της παραμονής σας. Προσέξτε ιδιαίτερα τον τίτλο κάθε δωματίου, οπλιστείτε με γερές δόσεις χιούμορ και πάρτε τη σωστή απόφαση. Από εμάς, καλή διαμονή.

Executive Fifties (δωμ. 201): Με ατού τη μοναδική θέα στην παραλία του Μαϊάμι, κουζίνα σε στυλ 1950 και μεταλλικά έπιπλα της ίδιας εποχής. Η χαρά των ‘50s.

Στυλ και αισθητική της δεκαετίας του...1950

With Drill (δωμ. 205): Μεταλλικό ντιζάιν με έμφαση στο τραπεζάκι που διακοσμείται από ένα Black & Decker! Μόνο για δουλευταράδες.

Love, peace and Leafforest (δωμ. 209): Καταπράσινοι τοίχοι και μια τεράστια αφίσα του πυκνού δάσους. Καλωσήθατε στη Greenpeace.

Cubarean Islands (δωμ. 212): Έντονα χρώματα, κουβανέζικες μάσκες, τοίχοι από μπαμπού. Ρέγκε, ρούμι και ριλάξ…

High Corral OK Chaparral (δωμ.213): Κεφαλές βοδιών, ξύλινα έπιπλα και μουσική αμερικάνικου σαλούν. Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόι…

Best Whore House (δωμ. 215): Κατακόκκινοι τοίχοι, πράσινες βελούδινες πολυθρόνες σε σχήμα καρδιάς, σκαλιστοί χρυσοποίκιλτοι καθρέφτες. Ένα μπορντέλο με τα όλα του.

A Fortune in Aluminium (δωμ. 304): Το πιο sanitas δωμάτιο που έχετε συναντήσει ποτέ. Τα πάντα είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο. Ακόμη και τα ψυχεδελικά γκράφιτι στους τοίχους!

Το αλουμίνιο κυριαρχεί στο δωμάτιο 304

Some like it wet (δωμ. 305): Ιδανικό για θαλασσόλυκους! Κομοδίνα από εξαρτήματα πλοίων, λάμπες θυέλλης, φινιστρίνια και λαμπατέρ από αλυσίδες κάβων. Αν ζαλιστείτε, πάρτε δραμαμίνη!

Born in the Stars and Stripes (δωμ. 306): Κοινώς born in the USA! Μεταλλικά έπιπλα και pin up girls στους τοίχους.

Deco Cocktail (δωμ. 307): Το δωμάτιο που σίγουρα θα προτιμούσαν οι μαμάδες μας για να κάνουν τις φίλες τους να πρασινίσουν από ζήλια.

Do the Vehicle (δωμ.308): Για τους λάτρεις του «φτιάξτο μόνος σου». Κατσαβίδια και εργαλεία παντού.

Psychedelic (ate) Girl (δωμ. 309): Πολύχρωμα φώτα και έντονα χρώματα συνθέτουν την αποκορύφωση της ψυχεδέλειας.

Viva Las Vegas (δωμ. 310): Για τους λάτρεις του ωραίου φύλου και μανιώδεις τζογαδόρους.

Power Flower (δωμ. 312): Το απόλυτο κιτς. Λουλούδια και εμπριμέ υφάσματα παντού.

Jesus Christ Megastar (δωμ. 313): Μανουάλια και λαμπατέρ, πίνακες με το «Μυστικό Δείπνο» και μοναστηριακό τραπέζι.

Me Tarzan, you Jane (δωμ. 314): Τοίχοι από ζέμπρα, φωτιστικά με βάση από κορμούς δέντρων και έπιπλα σαφάρι.

Up, up in the sky (δωμ. 315): Για όσους απέτυχαν να γίνουν πιλότοι λόγω αυξημένης μυωπίας! Φτερά αεροπλάνων και αεροδυναμική διακόσμηση!

Pelikan’s Penthouse (όλος ο 3ος όροφος): Η χλιδή στο αποκορύφωμά της. Τρία υπνοδωμάτια, δερμάτινοι καναπέδες, video wall, inox συσκευές κουζίνας, χάλκινοι τοίχοι με ενσωματωμένα ενυδρεία, καρέκλες Schultz του 1960, τεράστιο κρεβάτι, μαρμάρινα πατώματα στο μπάνιο και Jacuzzi με ενσωματωμένη TV, σάουνα αλλά και ταράτσες με εξωτερικό Jacuzzi 8 ατόμων και θέα στον απέραντο ωκεανό. Ακόμη το σκέφτεστε;

Σουίτα με με εξωτερικό jacuzzi 8 ατόμων και θέα στον απέραντο ωκεανό...

Φωτογραφίες: Pelikan Hotel

Πληροφορίες: www.pelicanhotel.com .

ΛΙΛΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

[email protected]