Πέθανε η Carrie Fisher, η πριγκίπισσα Leia των «Πολέμων των Άστρων»

carrie-fisher-leia
ΤΡΙΤΗ, 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η ηθοποιός νοσηλευόταν από την Παρασκευή μετά από καρδιακή ανακοπή.

Η Carrie Fisher «έφυγε» την Τετάρτη στην ηλικία των 60 ετών, μετά από καρδιακή ανακοπή που υπέστη κατά τη διάρκεια πτήσης από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες, την περασμένη Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου. «Με πολύ μεγάλη θλίψη η Billie Lourd επιβεβαιώνει ότι η αγαπημένη μητέρα της Carrie Fisher απεβίωσε στις 8:55 το πρωί. Ήταν αγαπητή σε όλο τον κόσμο και θα μας λείψει βαθύτατα. Ολόκληρη η οικογένειά μας σας ευχαριστεί για τις σκέψεις και τις προσευχές σας» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειας.

Ο συμπρωταγωνιστής της Fisher στους «Πολέμους των Άστρων», Mark Hamill, δήλωσε «συντετριμμένος» από την είδηση. Ο Peter Mayhew, ο οποίος έπαιξε τον Chewbacca στις ταινίες, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την απώλεια. Η Carrie ήταν το πιο λαμπρό φως σε κάθε δωμάτιο που έμπαινε». Ο Antony Daniels (C3PO) δήλωσε: Νόμιζα ότι έλαβα αυτό που ήθελα κάτω από το [χριστουγεννιάτικο] δέντρο. Τελικά όχι», ενώ ο Billy Dee Williams (ο οποίος έπαιξε τον Lando Calrissian) έγραψε ότι «η Δύναμη είναι σκοτεινή σήμερα».

Εκτός από τους συμπρωταγωνιστές της στις ταινίες Star Wars, όπου η Fisher έγινε παγκοσμίως γνωστή ως Πριγκίπισσα Leia, πολλοί φίλοι και γνωστοί εξέφρασαν την λύπη τους για τον θάνατό της. Ο James Blunt, με τον οποίο είχε συζήσει στο παρεθλόν η Fisher, δήλωσε ότι θα του λείψει πάρα πολύ, ενώ o Stephen Fry σχολίασε ότι η Αμερικανίδα ηθοποιός ήταν ο πιο λαμπρός, αστείος, θαρραλέος, ευγενικός, έξυπνος και γλυκός άνθρωπος που έχει γνωρίσει.