Ο κόσμος του Star Wars αποχαιρετά την Carrie Fisher

carrie-fisher Paul Hackett
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Συμπρωταγωνιστές και φίλοι αποτίουν φόρο τιμής στην Πριγκίπισσα Leia.

«Η Carrie ήταν μοναδική... λαμπρή και πρωτότυπη. Αστεία και συναισθηματικά ατρόμητη. Έζησε την ζωή της με γενναιότητα. Οι σκέψεις μου είναι με την κόρη της Billie, την μητέρα της Debbie, το αδερφό της Todd και τους πολλούς φίλους της. Θα μας λείψει»

Η δήλωση ανήκει στον Harrison Ford. Τόσο ο Ford όσο και η Fisher έγινε αστέρια του Χόλιγουντ χάρη στους ρόλους τους ως Han Solo και Leia Organa στα «Πόλεμυς των Άστρων» του George Lucas.

Η χημεία μεταξύ των δυο ηθοποιών στην πραγματική ζωή έδωσε έναν ξεχωριστό τόνο και στη σχέση των χαρακτήρων τους στα γυρίσματα. Η Fisher πρόσφατα, μάλιστα, είχε προβεί σε αποκαλύψεις αναφορικά με τη σχέση τους στη διάρκεια παραγωγής του «Πολέμος των Άστρων». Σχετικά με την «επανένωση» τους στο «Επεισόδιο 7», η Fisher είχε αστειευτεί λέγοντας:

«Νομίζω ότι έχουμε βαρεθεί ο ένας τον άλλο πια, οπότε ανάμεσα στα γυρίσματα προσποιούμαστε ότι ενδιαφερόμαστε ακόμα ο ένας για τον άλλο. Και αποτυγχάνουμε. Πιο πολύ με ενδιαφέρει πως  [ο Harrison Ford] κρατιέται σε τόσο καλή κατάσταση».

Ο σκηνοθέτης του «Επεισοδίου 7», JJ Abrams, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα χειρόγραφο μήνυμα για την Fisher.

«Δεν χρειάζεται να γνωρίσει κανείς την Carrie Fisher για να καταλάβει την δύναμη της. Ήταν όσο λαμπρή και όμορφη, σκληρή, θαυμάσια, αποφασιστική και αστεία όσο την φαντάζεται κανείς. Πόσο άδικο που την χάσαμε. Πόσο τυχεροί και ευλογημένοι είμαστε που την είχαμε».

Ο Abrams, ως φαν των ταινιών Star Wars. δεν είχε κρύψει τον ενθουσιασμό του για την συμμετοχή της Fisher και του Ford στην ταινία που σκηνοθέτησε.

Πολλοί από τους συμπρωταγωνιστές της Fisher στην κλασική τριλογία Star Wars εξέφρασαν την λύπη τους για τον θάνατο της. Ο Mark Hamill, που είχε πρωταγωνιστήσει στις ταινίες ως Luke Skywalker, δήλωσε στο Twitter ότι είναι συντετριμμένος. Ο Antony Daniels, ο οποίος υποδύθηκε τον C3PO, εξήγησε ότι προσευχόταν για να αναρρώσει η Fisher και εξέφρασε την βαθιά λύπη του για τον θάνατο της.

Ο Peter Mayhew, ο οποίος έπαιξε τον Chewbacca στις ταινίες, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την απώλεια. Η Carrie ήταν το πιο λαμπρό φως σε κάθε δωμάτιο που έμπαινε». Ο Billy Dee Williams (Lando Calrissian) εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο της φίλης του, την οποία σεβόταν και θαύμαζε.

Τέλος, η πρόεδρος της Lucasfilm Kathleen Kennedy δήλωσε ότι «ήταν η Πριγκίπισσα Leia για όλο κόσμο, αλλά μια εκλεκτή φίλη για όλους μας. Θα μας λείψει πάρα πολύ».