Πέθανε η Debbie Reynolds, μητέρα της Carrie Fisher

debbie-reynolds Mike Blake
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Μόλις μια μέρα μετά τον θάνατο της κόρης της, η Debbie Reynolds έφυγε από τη ζωή.

Η Debbie Reynolds πέθανε στην ηλικία των 84 ετών, μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, μόλις μια μέρα μετά τον θάνατο της κόρης της. Ο γιος της Reynolds, Todd Fisher, επιβεβαίωσε την είδηση, δηλώνοντας στο TMZ ότι η μητέρα του «είναι με την Carrie».

Η Reynolds ξεκίνησε την καριέρα της στην MGM, με τον πρώτο μεγάλο ρόλο της να έρχεται το 1950 στην ταινία «Three Little Words», για τον οποίο προτάθηκε για την Χρυσή Σφαίρα του πιο υποσχόμενου νέου ηθοποιού. Το 1952 πρωταγωνίστησε στην κλασσική ταινία «Singin' In The Rain» με τον Gene Kelly και τον Donald O'Conor. Παρά την ενασχόληση της με τον αθλητισμό στην εφηβεία της, η Reynolds δυσκολεύτηκε στον χορό και αργότερα είχε δηλώσει ότι τα δυο πιο δύσκολα πράγματα στην ζωή της ήταν ο τοκετός και το «Singin' In The Rain».

Στη συνέχεια της καριέρας της έπαιξε σε ταινίες με το Frank Sinatra και τον Fred Astaire και αργότερα παντρεύτηκε τον τραγουδιστή Eddie Fisher. Η Reynolds βρέθηκε στο επίκεντρο του ταμπλόιντ τύπου, όταν ο Fisher την παράτησε με δυο παιδιά – τον Carrie και τον Todd – για την χήρα του καλύτερύ του φίλου, την Elizabeth Taylor (σύζυγος νούμερο 4). Η Reynolds συνέχισε απτόητη και έπαιξε πλάι στον Tony Curtis σε ταινίες όπως το «Rat Race» και το «Goodbye Charlie», ενώ προτάθηκε για βραβείο Όσκαρ το 1964, για τον ρόλο της στο «The Unsinkable Molly Brown».

Ακολούθησε ένας δεύτερος γάμος το 1960 με τον «μεγιστάνα των υποδημάτων» Harry Karl, ο οποίος της στοίχισε την περιουσία της λόγω του εθισμού του στον τζόγο. Το ζευγάρι χώρισε τελικά το 1973. Η Reynolds είχε πάθος με τον κινηματογράφο και άνοιξε μουσείο με διάφορα κειμήλια, όπως τα κόκκινα παπούτσια της Judy Garland από τον «Μάγο του Οζ», το κλασικό καπέλο του Charlie Chaplin, καθώς και το φόρεμα της Marilyn Monroe από τα «Εφτά χρόνια φαγούρα».

Reuters / Mike Blake

Η Debbie Reynolds με την κόρη της Carrie Fisher.

Το 2001 έπαιξε στην ταινία «These Old Broads» – το σενάριο της οποίας έγραψε η κόρη της, Carrie Fisher – με την Elizabeth Taylor, την Shirley Temple και την Joan Collins, ενώ είχε εμφανιστεί και ως μάνα της Grace στην τηλεοπτική σειρά «Will & Grace». Ο τελευταίος μεγάλος της ρόλος ήταν ως μητέρα του Liberace, στην ταινία του Steven Soderbergh «Behind the Candelabra», το 2013. Το 2015 τιμήθηκε από το Screen Actors Guild για την προσφορά της, ενώ στα βραβεία Όσκαρ του 2016 τιμήθηκε με το Jean Hersholt Humanitarian Award για την ανθρωπιστική της δράση.