Με ποια albums θα υποδεχτούμε το  2017

reflection-brian-eno
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο πρώτος μήνας της νέας χρονιάς ντύνεται μουσικά από πολλές μουσικές κυκλοφορίες για όλα τα γούστα.

Ο Ιανουάριος είναι μήνας δώρων και για τους μουσικόφιλους, αυτή τη χρονιά, φαίνεται αρκετά γενναιόδωρος. 

Brian Eno-«Reflection»
Ο «πατέρας» της ambient μετά το concept album «The Ship», με την αφορμή του οποίου μας επισκέφτηκε για να βιώσουμε από κοντά το installation του, επιστρέφει δισκογραφικά με ένα album που κυκλοφορεί την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς. Όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος, οι ήχοι που έχει επιλέξει θα αποτελούν «μια απαραίτητη κάθαρση στην αρχή ενός καινούργιου χρόνου».

The Flaming Lips-«Oczy Mlody»
Στις 13 Ιανουαρίου θα ακούσουμε τη νέα δουλειά του πάντα μοναδικού Wayne Coyne, και όπως το περιγράφει ο ίδιος, αυτό που θα ακούσουμε θα είναι σαν μια φανταστική συνάντηση του Syd Barrett με τον A$AP Rocky. Ο περίεργος τίτλος είναι πολωνικά και σημαίνει «Τα μάτια των νέων».

Run The Jewels-«Run the Jewels 3»
Την ίδια μέρα, το φοβερό hip hop δίδυμο, που μας χαρίζει το ένα κομμάτι δυναμίτη μετά το άλλο, θα κυκλοφορήσει το τρίτο album τους. Οι συνεργασίες και αυτή τη φορά θα είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, και εκτός από τους Killer Mike και Danny Brown, θα συμμετάσχει και ο Tunde Adebimpe των Tv On The Radio.

The XX- «I See You»
Και πάλι την ίδια μέρα, η μπάντα του Jamie XX  θα παρουσιάσει το τρίτο τους album, και όπως ο ίδιος το περιγράφει, το περιεχόμενο θα είναι πιο «ανοικτό» και εξωστρεφές, χωρίς φυσικά να λείπει η γνωστή ηλεκτρική τους μελαγχολία που τόσο αγαπήσαμε.

Dropkick Murphys-«11 Short Stories of Pain&Glory»
Οι Βοστονέζοι που έδωσαν ένα από τα καλύτερα live στη χώρα μας το 2016, και θα μας επισκεφτούν ξανά τη νέα χρονιά, επιστρέφουν δισκογραφικά μετά από τέσσερα χρόνια στις 6 Ιανουρίου. Τα τραγούδια είναι εμπνευσμένα από τις φιλανθρωπικές δράσεις της μπάντας με παιδιά και βετεράνους του πολέμου, καθώς και άτομα στην απεξάρτηση από ουσίες.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ