Καφές κατά του Αλτσχάιμερ

kafes

3 με 5 φλιτζάνια καφέ καθημερινά, μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Με 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα, υπάρχει περίπτωση να αντισταθείτε στη νόσο που διαταράσσει τη μνήμη, τη σκέψη και τη συμπεριφορά, το Αλτσχάιμερ.

Αν γεμίζετε καθημερινά το φλιτζάνι σας με καφέ, πιθανόν να κάνετε καλό μελλοντικά στον εγκέφαλό σας και να διαπιστώσετε μετά από χρόνια ότι αυτοί οι πονοκέφαλοι που σας έφερνε μερικές φορές η καφεΐνη, άξιζε τον κόπο.

Πρόσφατη έρευνα από το Institute for Scientific Information on Coffee έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν 3 με 5 φλιτζάνια καφέ καθημερινά, μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ, άνοια και Πάρκινσον, μέχρι και 27%.

Ο συνδυασμός του καφέ με τα αντιοξειδωτικά και τις πολυφαινόλες ευεργετούν τον εγκέφαλο

Η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση της γνωστικής φθοράς, όπως αναφέρει ο Καθηγητής Rodrigo A. Cunha του Πανεπιστημίου Coimbra της Πορτογαλίας, κάτι που σημαίνει εκτός από καλύτερη υγεία και μικρότερα έξοδα για την υγεία μακροπρόθεσμα.

Ο συνδυασμός του καφέ με τα αντιοξειδωτικά και τις πολυφαινόλες που βρίσκονται φυσικά σε αυτόν είναι πιθανόν να συμβάλλουν σε αυτά τα ευρήματα, ενώ όπως τόνισαν οι ειδικοί, η επίδραση της καφεΐνης ήταν μεγαλύτερη στους ηλικιωμένους άντρες.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, φαίνεται πως η κατανάλωση μέχρι και 400mg καφέ καθημερινά (ή περίπου 5 φλιτζάνια) δεν αυξάνει κανέναν άμεσο κίνδυνο για την υγεία.