Οι Τhe xx σαμπλάρουν Drake και Hall and Oates στον νέο τους δίσκο

the-xx Alasdair Mclellan
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

O Oli Sim μιλά για την σκληρή μάχη που έδωσε κατά του αλκοολισμού.

Ο τρίτος δίσκος των The xx με τίτλο «I See You» θα κυκλοφορήσει στις 13 Ιανουαρίου και, σύμφωνα με τα credits, συμμετέχει και ο Drake. Για την ακρίβεια οι The xx χρησιμοποιούν κάποια sample του Drake στο τραγούδι τους «Naive». Πιθανότατα πρόκειται για το «Doing It Wrong», το οποίο περιέχει samples από το «The Wrong Thing To Do» του Don McLean, αφού στα credits του «Naive» υπάρχει και το όνομα του McLean. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο Drake είχε χρησιμοποιήσει samples της συνεργασίας του ντράμερ των The xx, τον Jamie Smith, με τον Gil Scott-Heron, στο τραγούδι του «Take Care».

Εκτός του Drake όμως οι The xx χρησιμοποιούν και samples από το «I Can't Go for That (No Can Do)» των Hall and Oates, στο πρόσφατο single τους «On Hold». Ο Daryl Hall σχολίασε στο Genius: «Έχει πάντοτε ενδιαφέρον να ακούσεις τι μπορεί να κάνει κανείς με τα τραγούδια μου. Όταν γραφτεί ένα τραγούδι, ανήκει στον κόσμο και μπορεί να ερμηνευτεί με οποιονδήποτε τρόπο. Φτάνει βέβαια να πληρώνομαι. Διασκεδάστε και πληρώστε με».

Ο μπασίστας και τραγουδιστής των The xx, Oli Sim, πρόσφατα μίλησε στο Pitchfork για τη μάχη που έδωσε κατά του αλκοολισμού όταν συνειδητοποίησε πως «όταν φτάνεις σε μια ηλικία, το να είσαι ο πιο μεθυσμένος σε ένα δωμάτιο δεν είναι πια γοητευτικό». «Έβγαινα έξω συχνά με την δικαιολογία ότι γιόρταζα τα τελευταία χρόνια. Αντιστεκόμουν στην ιδέα της ενηλικίωσης. Ορισμένοι φίλοι άρχισαν να μαλακώνουν λίγο και εγώ δεν ήθελα. Και με το αλκοόλ, όπως με πολλά πράγματα, είναι “όλα ή τίποτα” για μένα, οπότε τώρα είναι “τίποτα” για μένα» αποκάλυψε ο Sim. Στη συνέχεια εξήγησε ότι δεν πίστευε ότι είχε πρόβλημα και ότι παρά τις ανησυχίες των φίλων του, ο ίδιος βρισκόταν σε άρνηση. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, συμπλήρωσε, ήταν όταν τον προσέγγισαν χωριστά τα άλλα μέλη του συγκροτήματος. Τότε ήταν που κατάλαβε ότι δεν ήταν πια δημιουργικός.