Συνεχίζει η κόντρα των αδελφών Gallagher με αφορμή τους U2

noel-liam-gallagher
ΤΡΙΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο Liam Gallagher δεν μάσησε τα λόγια του και κατηγόρησε τον αδερφό του Noel Gallagher ότι «γλύφει τους U2».

Το σχόλιο του Liam έγινε με αφορμή την ανακοίνωση της καλοκαιρινής Ευρωπαϊκής περιοδείας των U2, στο πλαίσιο της 30ής επετείου του «Joshua Tree», όπου support θα είναι οι High Flying Birds του Noel Gallagher. Ο κλασσικός δίσκος των U2 είχε κυκλοφορήσει το 1987 και το συγκρότημα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα πραγματοποιηθεί μια εορταστική περιοδεία. Όπως ανακοινώθηκε, οι U2 θα εμφανιστούν σε Λονδίνο, Βερολίνο, Ρώμη, Βαρκελώνη, Δουβλίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ και Βρυξέλλες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπου και θα παίξουν όλα τα κομμάτια του δίσκου.

«Άκουσα πρόσφατα το «The Joshua Tree», για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 30 χρόνια, και είναι αρκετά σαν όπερα. Πολλά αισθήματα... αγάπη, απώλεια, σπασμένα όνειρα, αναζήτηση λήθης, πόλωση. Έχω τραγουδήσει ορισμένα από αυτά τα τραγούδια, αλλά ποτέ όλα», σχολίασε ο Bono, συμπληρώνοντας ότι ανυπομονεί να τα ερμηνεύσει στο σπίτι του στο Croke Park «όπου ο δίσκος γεννήθηκε, πριν 30 χρόνια». Από την πλευρά του, ο Edge παρατήρησε ότι ο κόσμος φαίνεται να έχει κάνει τον κύκλο του, από όταν γράφτηκαν τα τραγούδια του δίσκου, με παγκόσμιες αναταραχές, την άνοδο ακροδεξιών πολιτικών και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο Noel συχνά έχει εκφράσει την αγάπη του για τους U2 και σχολίασε ότι ήταν τιμή και όνειρο να παίξει μαζί τους. Στη συνέχεια δήλωσε στο Desert Island Discs ότι αγαπά τους U2 και «αν δεν το καταλαβαίνει κανείς, τότε ντροπή που δεν το καταλαβαίνει», συμπληρώνοντας ότι το «With or Without You» είναι ένα από τα μεγαλύτερα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ. Η αιχμηρή απάντηση του Liam, μέσω Twitter ήταν ότι «επιτέλους όλο το γλύψιμο άρχισε να αποδίδει καρπούς. Καμία ντροπή». Παρά τις συχνές φήμες για επανένωση των Oasis, τα δύο αδέρφια φαίνεται ότι δεν έχουν θάψει το τσεκούρι του πολέμου. Ο Liam πρόσφατα είχε συγκρίνει τον αδερφό του με τον Χίτλερ και τον αποκάλεσε «μικρό βάτραχο», ισχυριζόμενος ότι αυτός βάζει φρένο στα σχέδια για επανένωση των Oasis.