Πού βρίσκεται και τι έχει απογίνει το resort του Dirty Dancing;

mountain-lake-lodge

Το Mountain Lake Lodge που είναι πάνω από 100 χρονών!

ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Παρ’ όλο που ο Πάτρικ Σουέιζι και η Τζένιφερ Γκρέι αποτέλεσαν τους σταρ της δημοφιλούς ταινίας του ’87, κάτι μας λέει ότι και η πανέμορφη τοποθεσία έπαιξε ρόλο. Ας δούμε τι συμβαίνει σήμερα εκεί.

Η ταινία γυρίστηκε τη δεκαετία του ’80, αν και η υπόθεσή της εκτυλίσσεται στη δεκαετία του ’60. Κάτι, άλλο, όμως, που ίσως δεν γνωρίζατε είναι ότι ενώ η ταινία υποτίθεται πως μας μεταφέρει νοτιοανατολικά της πολιτείας της Νέας Υόρκης, στα βουνά Catskill και το θέρετρο Kellerman’s, στην πραγματικότητα μας ταξιδεύει στο Pembroke της Βιρτζίνια και το Mountain Lake Lodge.

Πρόκειται για ένα επαρχιακό θέρετρο, φτιαγμένο από πέτρα, το οποίο απαρτίζεται από πολλά ξύλινα σπιτάκια και μια μεγάλη, και εντυπωσιακή λίμνη, εκεί όπου ο Σουέιζι μάθαινε στην Γκρέι την εναέρια χορευτική κίνηση.

Από τα γυρίσματα της ταινίας

Το θέρετρο αυτό επιλέχθηκε λόγω του χαμηλού budget της ταινίας, καθώς κανείς δεν περίμενε ότι θα κάνει επιτυχία, αλλά και του ρετρό design του, που βοήθησε να κάνει την ταινία του ’87 να μοιάζει σαν να είναι γυρισμένη το 1963. Πολλοί από τους ηθοποιούς, μάλιστα, έμεναν στο Mountain Lake Lodge.

Σήμερα, το θέρετρο ενδείκνυται για καλοκαιρινές περιπέτειες, παρ’ όλο που βρίσκεται στη Βιρτζίνια κι όχι στη Νέα Υόρκη, ενώ, φυσικά, δεν λείπουν και τα θεματικά Σαββατοκύριακα Dirty Dancing, με προβολή της ταινίας, μαθήματα χορού, ξεναγήσεις στις τοποθεσίες γυρισμάτων και κυνήγι θησαυρού. Μπορεί, μάλιστα, κάποιος να νοικιάσει το σπίτι που πέρασε το καλοκαίρι η Baby με την οικογένειά της και αν οι δάσκαλοι χορού είναι τόσο γοητευτικοί όσο ήταν ο Johnny Castle και οι παρτενέρ του, τότε σίγουρα οι διακοπές θα τους μείνουν αξέχαστες.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το βίντεο στο youtube με το Mountain Lake Lodge