Το «κρυφό» gothic rock παρελθόν του Ryan Gosling

ryan-gosling
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Αυτό τον καιρό ο Ryan Gosling μπορεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλής ηθοποιούς και να τον αποθεώνουν για την ερμηνεία του ως πιανίστα της jazz στο «La La Land», αλλά τα τέλη της δεκαετίας του 2000 τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά.

Έχοντας σημειώσει την πρώτη του επιτυχία με το ρομαντικό δράμα «Ημερολόγιο» το 2004, η καριέρα του δεν είχε την ανάλογη συνέχεια με τα «Half Nelson» και «Fracture» και πρακτικά «εξαφανίστηκε» από την μεγάλη οθόνη για λίγο καιρό.

Το 2009 μαζί με τον συνάδελφο και φίλο του Zach Shields σχημάτισε τους Dead Man's Bones, έναν gothic rock συγκρότημα στο ύφος των Current 93, Bauhaus και Vincent Price. Κυκλοφόρησαν μόλις έναν ομώνυμο δίσκο μέσω της ANTI- Records (το «σπίτι» των Nick Cave and the Bad Seeds, Bob Mould, Tricky και Tom Waits, μεταξύ άλλων), με τραγούδια όπως τα «My Body’s A Zombie For You», «In The Room Where You Sleep» και «Lose Your Soul».

Youtube

Αξιοσημείωτη είναι η συνεργασία των Dead Man's Bones με την παιδική χορωδία του Silverlake Conservatory, την οποία είχε ιδρύσει ο Flea των Red Hot Chili Peppers. Τα μέλη της χορωδίας εμφανίζονται σε βιντεοκλίπ ντυμένα φαντάσματα, σκελετοί και μάγισσες, δίνοντας έναν πιο σκοτεινό και αλλόκοτο τόνο. Φαντάζει λίγο δύσκολο να κάνουν οι Dead Man's Bone ένα comeback, δεδομένης της κινηματογραφικής καριέρας του Gosling, αλλά όλα είναι πιθανά.