To «21» της Adele στην 5η θέση των πιο εμπορικών albums

to-21-tis-adele-stin-5i-thesi-ton-pio-emporikon-albums

ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2012

Το φαινόμενο «Adele» δεν είναι για αστεία. Επιβεβαιώνοντας ότι οι κορυφές είναι για να κατακτώνται, το δεύτερο άλμπουμ της συμπαθέστατης Βρετανίδας πέρασε στην 5η θέση των πιο εμπορικών άλμπουμ όλων των εποχών στη χώρα της, ξεπερνώντας ακόμα και το «Thriller» του Michael Jackson…

Η Adele δε σταματά να ρίχνει παλιούς και νέους καλλιτέχνες και δίσκους στο καναβάτσο με την πρωτοφανή επιτυχία που σημειώνει εμπορικά ο δίσκος της «21». Προ μερικών ημερών και σύμφωνα με στοιχεία της επίσημης εταιρείας των αγγλικών charts (Official Charts Company), το πασίγνωστο και υπερεπιτυχημένο «Thriller» του Michael Jackson «έφαγε τη σκόνη» του «21» -σε ό,τι αφορά τουλάχιστον το Ηνωμένο Βασίλειο- περνώντας στην 6η θέση στη λίστα των πιο εμπορικών άλμπουμ όλων των εποχών, με το τελευταίο πόνημα της Adele να το προσπερνά στην 5η.

Οι κόπιες κάθε είδους του «21» (βινύλιο, CD, ηλεκτρονική μορφή κλπ.) που έχουν διακινηθεί μέχρι στιγμής στη Μεγάλη Βρετανία και τη Βόρεια Ιρλανδία φτάνουν τις 4.274300, περισσότερες κατά 500 από τις αντίστοιχες του ογκόλιθου της pop Michael Jackson και του «Thriller» του, που συνεχίζει να πουλά σήμερα 20.000 αντίτυπα την εβδομάδα.

Ο επικεφαλής της Official Charts Company, Martin Talbot σημειώνει πως πρόκειται πραγματικά για αξιοσημείωτο επίτευγμα για την Adele, καθώς το «Thriller» έχει αναγνωριστεί πάνδημα σαν ένα από τα άλμπουμ–σύμβολα της παγκόσμιας μουσικής, γεγονός που σημαίνει πως το «21» μπορεί ήδη από τώρα να θεωρείται επίσης, ένα τέτοιο και για το μέλλον.

Το «21» πέρασε 23 εβδομάδες στο No1 μετά την κυκλοφορία του, ενώ ξεπέρασε σε πωλήσεις τεράστιους δίσκους όπως το «Dark Side Of The Moon» των Pink Floyd και το «Brothers In Arms» των Dire Straits. H Adele έχει εξάλλου ήδη τιμηθεί για το «21» με έξι βραβεία Grammy και δύο Brit Awards.

Η πεντάδα των πλέον μοσχοπουλημένων δίσκων στο Ηνωμένο Βασίλειο από καταβολής δισκογραφίας είναι:

1) Greatest Hits - Queen

2) Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band - The Beatles

3) Gold - Greatest Hits - Abba

4) What's The Story Morning Glory? - Oasis

5) 21 - Adele