Αrcade Fire και Gorillaz κυκλοφόρησαν νέα τραγούδια με αφορμή την ορκωμοσία Trump

arcade-fire-gorillaz-gorillaz
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Τα νέα singles ήρθαν σαν απάντηση στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια για την εκλογή του.

Οι μεν Gorillaz επανήλθαν στα δισκογραφικά πράγματα μετά από έξι χρόνια απουσίας με το κομμάτι «Hallelujah Money» (ακούστε το εδώ), στο οποίο συμμετέχει και ο Βρετανός μουσικός Benjamin Clementine. Πρόκειται για ένα τραγούδι γεμάτο πολιτικές αιχμές, πράγμα που γίνεται αντιληπτό και από το «φορτισμένο» video clip. Όπως ανέφερε του γκρουπ μέσω Τwitter: «Σκοτεινές εποχές… - χρειάζεσαι κάποιον να θαυμάζεις. Εδώ είναι μια αστραπή αλήθειας μέσα στη μαύρη νύχτα. Τώρα δίνε του! Το νέο υλικό δεν θα γραφτεί μόνο του!».

Όσον αφορά στους Arcade Fire, οι αγαπημένοι μας Καναδοί σήμαναν τη δυναμική επιστροφή τους με το «I Give You Power» (ακούστε το εδώ), ένα τραγούδι γεμάτο φόρτιση και πολιτικό νόημα, στο οποίο δανείζει τη φωνή της και η σπουδαία Mavis Staples. Το single προετοιμάζει το έδαφος για την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του νέου τους δίσκου που θα γίνει τον Απρίλιο, λίγο πριν η μπάντα αρχίσει να αλώνει τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου. Σχετικά με το «I Give You Power», οι Arcade Fire σχολίασαν στο Twitter: «Δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο σημαντικό το να είμαστε ενωμένοι και να προσέχουμε ο ένας τον άλλο».

Το αντι-Trump καλλιτεχνικό μπλοκ φαίνεται να ισχυροποιείται όλο και περισσότερο...