Πιθανή επιστροφή του James Cameron στον επόμενο «Εξολοθρευτή»

terminator-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Σύντομα θα επανακτήσει τα πνευματικά δικαιώματα που πούλησε το 1984 για ένα δολάριο.

Ο James Cameron σκέφτεται να επιστρέψει στον «Εξολοθρευτή», όχι όμως ως σκηνοθέτης ή σεναριογράφος, αλλά ως σύμβουλος και μέντορας του σκηνοθέτη Tim Miller. Άλλωστε με τέσσερις συνέχειες «Άβαταρ» στο προσεχές μέλλον, λογικά δεν έχει τον χρόνο να αφοσιωθεί και στον «Εξολοθρευτή».

Μετά τις δυο πρώτες ταινίες της σειράς του 1984 και 1991, ο Cameron δεν είχε εμπλοκή στις τρεις συνέχειες που ακολούθησαν. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει το 2019, αφού θα έχουν περάσει 35 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας και, βάσει της αμερικάνικης νομοθεσίας, θα του επιστραφούν ορισμένα από τα πνευματικά δικαιώματα της σειράς. O Cameron είχε πουλήσει τα πνευματικά δικαιώματα στους παραγωγούς της ταινίας για ένα δολάριο το 1984, με την υπόσχεση ότι θα τον προσλάμβαναν ως σκηνοθέτη.

Με τέσσερις (για την ώρα) συνέχειες του «Άβαταρ», ο James Cameron δεν έχει χρόνο να σκηνοθετήσει ή να γράψει έναν νέο «Εξολοθρευτή».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline, στις συζητήσεις με τον Cameron για το μέλλον του «Εξολοθρευτή» συμμετέχει ο παραγωγός David Ellison, του οποίου η Skydance Media είχε συγχρηματοδοτήσει την τελευταία ταινία της σειράς, «Genisys», του 2015.