Και η Dolly Parton έχει μυστικά να μας πει

dolly-parton
ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Έγινε γνωστή για το πληθωρικό της μπούστο. Και την φωνή της. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Και τώρα η Dolly Parton μας προτείνει να ακολουθήσουμε τη δική της ρουτίνα ομορφιάς για να της μοιάσουμε, αν το θέλουμε, όταν φτάσουμε τα χρόνια της...Της Σάντυς Τσαντάκη.

Αυθεντική
Δεν την αποκαλούν τυχαία βασίλισσα της κάντρι μουσικής. Είναι μινιατούρα, ή τουλάχιστον έτσι μοιάζει στις φωτογραφίες, έχει πάντα πλούσια, καλοχτενισμένα μαλλιά, τονισμένα χείλη και μάτια, άψογο δέρμα. Και μοιάζει αυθεντική. Όχι δήθεν.

9 to 5
Οπότε δεν μπορεί να είναι δήθεν ή ψεύτικες και οι συμβουλές της. Αυτές που δίνει κάθε φορά που την ρωτούν στις συνεντεύξεις της, πως διατηρείται έτσι, πως τα καταφέρνει να είναι τόσο λεπτή, τόσο...νέα.

Η γυναίκα της διπλανής πόρτας
Και είναι πλέον εβδομηντάρα. Με άποψη. Μοιάζει φυσική αλλά την ίδια στιγμή, παρουσιάζει την τέλεια εικόνα της τέλειας ξανθιάς. Η γυναίκα της διπλανής πόρτας. Ακόμη κι αν για τις δύσκολες ώρες έχει πάντα κρυμένη μια περούκα, «για τις στιγμές που δεν έχω προλάβει να φτιάξω τα μαλλιά μου. Ποιος θα το καταλάβει;» Εμείς. 

365 μέρες τον χρόνο
«Ο κόσμος με ρωτάει διαρκώς πόση ώρα μου παίρνει για να φτιάξω τα μαλλιά μου. Δεν έχω ιδέα. Δεν είμαι ποτέ εκεί...», θα πει αινιγματικά. «Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές φοράω περούκα. Έτσι είμαι χτενισμένη πάντα, 365 μέρες τον χρόνο. Έτσι χρειάζομαι τουλάχιστον 365 περούκες στη συλλογή μου», θα πει μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Ανέκδοτα για ξανθιές
Συνεχίζει να τραγουδάει. Να ερμηνεύει ζωντανά τα τραγούδια της σε περιοδεία. Να βγάζει άλμπουμ. Αν παρεξηγείται με τα ανέκδοτα για τις ξανθές; «Όχι. Γιατί ξέρω πως δεν είμαι ούτε χαζή, ούτε ξανθιά». 

Η δίαιτα της Dolly
Αν κάνει δίαιτα; Τι μας προτείνει αν θέλουμε να αδυνατίσουμε; «Έχω δοκιμάσει κάθε δίαιτα που γράφουν τα βιβλία. Δοκίμασα και κάποιες που δεν ήταν στα βιβλία. Δοκίμασα να φάω το βιβλίο. Ήταν πιο νόστιμο από όλες τις δίαιτες». Αυτή πρέπει να είναι η απόλυτη συμβουλή ομορφιάς της Dolly Parton. Xιούμορ και θετική σκέψη. Αν μας προτείνει συγκεκριμένα καλλυντικά για να δοκιμάσουμε; «Δεν χρειάζεται να αγοράζετε ακριβά καλλυντικά. Σχεδόν όλα κάνουν, αρκεί να ξέρετε πώς να τα φορέσετε σωστά». 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr