Ας συζητήσουμε για τις διατροφικές διαταραχές στο Studio Μαυρομιχάλη

diatrofikes-diataraxes-theatro Kostis.z.Kapelonis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Με αφορμή το μονόλογο «Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ένα άδειο κουτί πίτσας», διοργανώνεται σειρά συζητήσεων πάνω στο θέμα των διατροφικών διαταραχών, με διαφορετικούς καλεσμένους από διάφορους χώρους.

Μια γυναίκα αποφασίζει να μιλήσει για το πρόβλημα που τη βασανίζει. Νευρική ανορεξία και βουλιμία. Οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Είναι η ηρωίδα του έργου της Έρσης Νιαώτη «Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ ένα άδειο κουτί πίτσας», που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα βράδυ στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Στέλλας Κρούσκα.

Με αφορμή το μονόλογο, που θέτει επί σκηνής με θάρρος, αλήθεια και χιούμορ το φλέγον ζήτημα των διατροφικών διαταραχών, που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στην εποχή μας, ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» και το Studio Μαυρομιχάλη διοργανώνουν σειρά πάνω στο θέμα αυτό με διαφορετικούς καλεσμένους από διάφορους χώρους, κάθε Δευτέρα μετά την παράσταση.

/ Kostis.z.Kapelonis

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, καλεσμένη στο Studio Μαυρομιχάλη για τη συζήτηση με το κοινό, θα είναι η δημοσιογράφος Μυρτώ Πιταούλη, συγγραφέας του βιβλίου «Το ημερολόγιο μιας ανορεξικής», βιβλίο αυτοβιογραφικό, που αφορά τη σοβαρή περιπέτεια που αντιμετώπισε κατά την εφηβεία της με την νευρική ανορεξία. Η Μυρτώ Πιταούλη, υγιής πλέον και μητέρα τριών παιδιών, θα μιλήσει για το πώς μπορεί κάποιος να εγκλωβιστεί μέσα στις διατροφικές διαταραχές, αλλά κυρίως πώς να απεγκλωβιστεί από αυτές και να επανακτήσει την υγεία του και τον έλεγχο της ζωής του.

Στις 6 Φεβρουαρίου καλεσμένος θα είναι ο γνωστός Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου, που θα αναπτύξει τις διατροφικές επιπλοκές και τη σημασία της διατροφής στις διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Στις 13 Φεβρουαρίου, η Αγγελική Δούκα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση στην αθλητική ψυχολογία, θα μιλήσει για μία ιδιαίτερη πλευρά του ζητήματος, που αφορά την ανίχνευση διατροφικών διαταραχών σε αθλήτριες υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ