Ο Joe Right επιστρέφει στη λονδρέζικη σκηνή με Μπρεχτ

anna-karenina

Ο σκηνοθέτης των «Περηφάνια και προκατάληψη», «Εξιλέωση», «Anna Karenina» και «Hanna» ανεβάζει Μπρεχτ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο Βρετανός σκηνοθέτης του κινηματογραφικών επιτυχιών «Περηφάνια και προκατάληψη» και «Εξιλέωση» θα ανεβάσει το έργο «Η ζωή του Γαλιλαίου» στο Young Vic.

Πέντε χρόνια μετά το θεατρικό ντεμπούτο του με την κωμωδία «Trelawny of the Wells» του Arthur Wing Pinero στο Donmar Warehouse του Λονδίνου και τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχία που σημείωσε με τον Chiwetel Ejiofor επί σκηνής στην παράσταση «A Season in the Congo» στο Young Vic, ο Joe Right ετοιμάζεται για την επιστροφή του στο σανίδι.

Ο 44χρονος Βρετανός σκηνοθέτης των κινηματογραφικών επιτυχιών «Περηφάνια και προκατάληψη», «Εξιλέωση», «Anna Karenina» και «Hanna» θα ανεβάσει το έργο του  Μπέρτολτ Μπρεχτ «Η ζωή του Γαλιλαίου». Η υπόθεσή του αφορά τη σύγκρουση του μεγάλου Ιταλού αστρονόμου, μαθηματικού και φυσικού, που επιβεβαίωσε τη θεωρία του Κοπέρνικου, αποδεικνύοντας ότι η Γη στρέφεται γύρω από τον Ήλιο και δεν αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος με την Ιερά Εξέταση. Τον ομώνυμο ρόλο θα αναλάβει ο Brendan Cowell. Η πρεμιέρα της παράστασης του Wright αναμένεται στα τέλη του 2017 στο Young Vic.

Ο Joe Right

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Η ζωή του Γαλιλαίου» παρουσιάστηκε την περσινή θεατρική σεζόν από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ