Rihanna: «Trump, είσαι ένα ανήθικο γουρούνι»

donald-trump
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Θύελλα αντιδράσεων από την απαγόρευση εισόδου κατοίκων μουσουλμανικών χωρών στις ΗΠΑ.

Η κίνηση του Donald Trump να απαγορεύσει την είσοδο μεταναστών και προσφύγων από επτά μουσουλμανικές χώρες στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει υπογράψει την απαγόρευση εισόδου κατοίκων από το Ιράν, το Ιράκ, την Συρία, το Σουδάν, την Σομαλία και την Λιβύη. Η απαγόρευση ισχύει ακόμα και για κατόχους «πράσινης κάρτας»  και πολίτες με διπλή υπηκοότητα.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης και του Σικάγο, ενώ πολλοί αστέρες της μουσικής και του κινηματογράφου εξέφρασαν την οργή και την αποστροφή τους στην πρωτοφανή κίνηση του προέδρου Trump. Η Rihanna έγραψε στο Twitter ότι είναι «αηδιασμένη» με την «καταστροφική» εξέλιξη και ότι μόνο ένα «ανήθικο γουρούνι» θα εφάρμοζε έναν τέτοιο νόμο.

Κατά τη διάρκεια των Producers Guild Awards της Παρασκευής, ο John Legend σχολίασε ότι «το Λος Άντζελες είναι το σπίτι τόσο πολλών μεταναστών, δημιουργικών ανθρώπων και ονειροπόλων. Η Αμερική μας είναι μεγάλη, είναι ελεύθερη και είναι ανοιχτή στους ονειροπόλους όλων των φυλών, όλων των χωρών, όλων των θρησκειών. Το όραμα μας για την Αμερική είναι εντελώς αντίθετο με αυτό του προέδρου Trump. Απόψε ειδικά θέλω να απορρίψω το όραμα του και να δηλώσω ότι η Αμερική πρέπει να είναι καλύτερη από αυτό. Η σύζυγος του Legend, Christine Teigen με την σειρά της αποκάλεσε τον πρόεδρο έναν «άσχημο, κακό άνθρωπο».

Αντίστοιχα η Natasha Khan (Bat For Lashes) δήλωσε ότι η κίνηση του προέδρου Trump «δεν βγάζει νόημα» και πως πρέπει να φτιάχνουμε γέφυρες και όχι τοίχους. Η βρετανίδα Charli XCX σχολίασε ότι η απαγόρευση σε μουσουλμάνους και πρόσφυγε είναι «γελοία, λανθασμένη, σπαρακτική, τρομακτική, ανάποδη, απεχθής και εξαιρετικά λυπηρή». Ο deadmau5 από την πλευρά του σχολίασε ότι μετά το μπλόκο στους μετανάστες, ο Trump θα πρέπει να απελάσει την γυναίκα του Melania.

History Has Its Eyes On You. Know what is right. Know what is wrong.

A photo posted by Questlove Gomez (@questlove) on

Αν και ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο έχει μπλοκάρει το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Trump, οι συνοριακές αρχές της χώρας συνεχίζουν να την εφαρμόζουν.