Ντεμπούτο στη λονδρέζικη σκηνή για τον Bryan Cranston

bryan-cranston
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο Mr. Breaking Bad θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο σανίδι του Λονδίνου με τη θεατρική διασκευή του βραβευμένου με Όσκαρ φιλμ, «Το Δίκτυο».

Τρία πριν, το 2014, ο Bryan Cranston πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο σανίδι του Broadway, υποδυόμενος τον πρόεδρο των ΗΠΑ Lyndon Baines Johnson στο πολιτικό δράμα του Robert Schenkkan «All the Way». Για την εξαιρετική ερμηνεία του -την οποία επανέλαβε στη μικρή οθόνη πέρυσι την άνοιξη- απέσπασε Tony Α΄ Ανδρικού Ρόλου.

Τώρα, μαθαίνουμε ότι ο 60χρονος Αμερικανός ηθοποιός, που έγινε ευρέως γνωστός μέσα από την τηλεοπτική επιτυχία του «Breaking Bad», ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για να δοκιμαστεί για ακόμη μία φορά στο θέατρο.

Θα πρωταγωνιστήσει στη θεατρική μεταφορά της ταινίας του 1976 «Το Δίκτυο», πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στη λονδρέζικη σκηνή στα τέλη του έτους. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του πολυβραβευμένου Ivo van Hove -αυτή την περίοδο σκηνοθετεί τη Ruth Wilson στην «Έντα Γκάμπλερ»-, ο Bryan Cranston θα ενσαρκώσει τον Howard Beale, εκφωνητή του δελτίου ειδήσεων για το αμερικανικό κανάλι UBS, που πληροφορείται από συνάδελφό του την απόλυσή του. Η θεματική του έργου είναι η επιρροή των μέσων μαζικής ενημέρωσης στη ζωή των ανθρώπων και τις αξίες και τα ιδανικά που θυσιάζονται στο βωμό της ακροαματικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία σε σκηνοθεσία Sidney Lumet και σενάριο Paddy Chayefsky, με τους Faye Dunaway, William Holden, Peter Finch, and Robert Duvall and features Wesley Addy, Ned Beatty και Beatrice Straight να πρωταγωνιστούν, προτάθηκε για 10 βραβεία Όσκαρ και κέρδισε τέσσερα: Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Peter Finch, Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τη Faye Dunaway, Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για τη Beatrice Straight και Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για τον Paddy Chayefsky.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ