Φεστιβάλ Καννών: Ο Pedro Almodovar πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

pedro-almodovar Mario Anzuoni
ΤΡΙΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 28 Μαΐου.

Ο Ισπανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Pedro Almodovar θα ηγηθεί της κριτικής επιτροπής στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο ξεκινά στις 17 Μαΐου. Ο Almodovar, ο οποίος έχεις προταθεί πέντε φορές για τον Χρυσό Φοίνικα, αναλαμβάνει την σκυτάλη της προεδρίας της επιτροπής από τον George Miller, σκηνοθέτη του «Mad Max: Fury Road». Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν στα μέσα Απριλίου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω τη δυνατότητα να γιορτάσω την 70ή επέτειο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών από μια τόσο προνομιακή θέση. Είμαι ευγνώμων, νιώθω μεγάλη τιμή και λίγο συγκινημένος. Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη που εμπεριέχει η θέση του προέδρου κι ελπίζω να ανταποκριθώ επάξια στα καθήκοντα μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα αφοσιωθώ ψυχή τε και σώματι σε αυτό τον σκοπό που είναι μαζί προνόμιο κι απόλαυση».

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Pierre Lescure και ο διευθυντής Thierry Frémaux καλωσόρισαν τον «μοναδικό και εξαιρετικά δημοφιλή» νέο πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει μακρά φιλία που συνδέει τον Almodovar με το Φεστιβάλ. Στο παρελθόν, ο Ισπανός σκηνοθέτης ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής υπό την προεδρία του Gerard Depardieu. Πέντε ταινίες του Almodovar έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών -«Όλα για τη μητέρα μου», «Γύρνα πίσω», «Ραγισμένες αγκαλιές», «Το δέρμα που κατοικώ» και «Julieta»- ενώ η «Κακή εκπαίδευση» άνοιξε την αυλαία του φεστιβάλ το 2004.