Ο Τραμπ «διώχνει» τους Bρετανούς (κι όχι μόνο) τουρίστες

donald-trump
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Οι Βρετανοί μάλλον δεν συμπαθούν και πολύ τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και τις δηλώσεις του και αυτό αποδεικνύεται από τις αναζητήσεις τους στα ταξίδια προς τα εκεί, οι οποίες σημειώνουν πτωτική τάση.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου τη θητεία του με εκτελεστικά διατάγματα κατά της εισδοχής μεταναστών στις ΗΠΑ, αλλά και της εισόδου σε πολίτες 7 κατά πλειοψηφία μουσουλμανικών χωρών (Ιράν, Ιράκ, Σομαλία, Συρία, Σουδάν, Λιβύη, Υεμένη) αρχικά για 90 ημέρες, ενώ στην ταξιδιωτική απαγόρευση δεν αποκλείονται και οι κάτοχοι πράσινης κάρτας. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May φάνηκε να μην συμφωνεί με το διάταγμα Τραμπ, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αντιδράσει αν αυτό έχει συνέπειες σε βρετανούς πολίτες.

Όπως φαίνεται, πάντως, οι Βρετανοί δεν έμειναν ανεπηρέαστοι από όλο αυτό, αφού από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του Τραμπ έχει παρατηρηθεί μείωση 15% στις αναζητήσεις για ταξίδια στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Cheapflights.

Τα νέα δεδομένα δείχνουν χωρίς αμφιβολία ότι οι Βρετανοί «αποδοκιμάζουν τον πρόεδρο με τα κλικ τους» σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, Andrew Shelton. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, βέβαια, να τα αποδώσουμε όλα στην ανάληψη καθηκόντων του νέου προέδρου, ο ίδιος πιστεύει ότι αν αυτή η τάση συνεχιστεί, οι Βρετανοί μάλλον δεν θα ασπάζονται το… “America First” του Τραμπ.

Γενικότερα, πάντως, επικράτησαν αντιδράσεις και διαδηλώσεις μετά τις εξαγγελίες του Τραμπ, με διαδηλώσεις σε διεθνείς πύλες μετακίνησης (όπως Νέας Υόρκης, Μαϊάμι, Λος Άντζελες κ.ο.κ.), ενώ δυσαρεστημένες είναι και οι αεροπορικές εταιρίες για τον λιγοστό χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους να συμμορφωθούν στους νέους κανόνες.